Локшина швидкого приготування: стало відомо, як цей перекус може непомітно зашкодити вашому здоров’ю

Локшина швидкого приготування залишається одним із найпопулярніших варіантів швидкого харчування через низьку ціну, довгий термін зберігання і простоту приготування.
Вона часто стає улюбленою стравою студентів, зайнятих працівників та сімей, які хочуть економити на продуктах.
Що міститься в упаковці
Основні компоненти такої локшини – пшеничне борошно і пакетик із приправами. Деякі дорожчі варіанти містять сушені овочі або смажений часник, але здебільшого локшина характеризується високим вмістом солі, від 600 до 1500 мг натрію на порцію.
Рекомендована добова норма споживання солі не повинна перевищувати 2000 мг на день.
Потенційні ризики для здоров’я
Регулярне споживання великої кількості солі може негативно впливати на серце та нирки, збільшуючи ризик гіпертонії, серцевих захворювань і інсульту.
Окрім цього, локшина швидкого приготування виготовляється переважно з рафінованої пшениці, що позбавляє організм клітковини, важливої для нормального травлення і здоров’я кишківника.
Дослідження показали, що часте вживання такої локшини, більше двох разів на тиждень, пов’язане з підвищеним ризиком розвитку метаболічного синдрому, особливо у жінок.
Метаболічний синдром включає комплекс станів, які збільшують ймовірність серцевих хвороб, діабету і інших проблем зі здоров’ям, пише The Independent.
Як зробити локшину швидкого приготування кориснішою
Щоб знизити негативний вплив, варто доповнювати локшину овочами, білками або іншими корисними продуктами, а також обмежувати кількість використання пакетика з приправами через високий вміст солі.
Збалансоване харчування з різноманітними поживними речовинами допоможе уникнути дефіциту вітамінів і мікроелементів, необхідних для підтримки здоров’я в довгостроковій перспективі.
- Нагадаємо, нещодавно науковці з Університету Південної Австралії провели експеримент та з'ясували, чи справді щоденне вживання яєць підвищує рівень холестерину, а отже не є корисним.
Читайте також: Не тільки лосось: дієтологи сказали, які рибні консерви варто їсти і чому