Кабачки сповільнюють старіння: як правильно отримати з них «еліксир молодості» — поради для приготування

Кабачки мають сильні властивості, які здатні сповільнити старіння організму. За інформацією Телевізійної служби новин, дієтологи та фахівці з харчування включають такий популярний овоч до антивікових програм харчування.
Чому кабачки омолоджують
- Багаті на антиоксиданти. Вміст вітаміну C, бета-каротину, поліфенолів захищає клітини від окислювального стресу;
- Покращують травлення. Високий вміст клітковини у кабачках стимулює перистальтику кишківника, виводить токсини та нормалізує мікрофлору.
- Зволожують зсередини. Кабачки майже на 95% складаються з води, через що зволожують організм на клітинному рівні, допомагаючи зберігати еластичність шкіри та нормальний водно-сольовий баланс.
- Містять мінерали. Калій, магній і кремній, які містять кабачки, зміцнюють серцево-судинну систему, нормалізують тиск і підтримують здоров’я шкіри, волосся та нігтів.
Скільки кабачків треба їсти для омолодження
Дієтологи радять вживати 150-200 г кабачків 3-4 рази на тиждень з тушкованим гарніром, овочевими котлетами, запіканками та салатами. Смаження кабачків в олії зводить нанівець усю їхню користь. Тому їх краще запікати, тушкувати та готувати на пару.
Попри переваги, людям з проблемами нирок і порушенням водно-сольового балансу слід вживати кабачки помірно через ризик передозування калієм. Тому краще проконсультуватися з лікарем.
Читайте далі: Діти будуть у захваті: Ярославський показав рецепт освіжаючого напою слаш – ось як його готувати