Покрокова інструкція приготування супу з кропивою: Клопотенко виклав простий рецепт, який може повторити кожен

Аватар Андрій Шевченко Андрій Шевченко
139
1 голос
Покрокова інструкція приготування супу з кропивою: Клопотенко виклав простий рецепт, який може повторити кожен
Суп з кропивою. Фото klopotenko.com
Кропива — не лише бур’ян, а й смачна весняна зелень. Пропонуємо легкий рецепт першої страви, де вона відіграє головну роль. Суп простий у приготуванні, але яскравий на смак і користь.

З приходом червня кропива переживає справжній ренесанс на кухні. І хоча багато хто досі сприймає її лише як колючий бур’ян, ця зелень має всі шанси стати зіркою весняного меню. Один із найпростіших і найкорисніших способів її використання — суп із кропиви. Рецепт цієї страви виклав кулінар Євген Клопотенко.

Ця страва ідеально пасує до легкого обіду або вечері, даруючи весняну свіжість і приємну ніжність.

Перед додаванням у страви кропиву слід підготувати: ретельно промити холодною водою та обдати окропом або проварити кілька секунд. Для супу це не обов’язково, адже зелень провариться в бульйоні, але важливо залишити лише молоді листочки без грубих стебел.

🥣 Інгредієнти для супу з кропивою (на 5 порцій):

  • 2 курячих філе стегна
  • 2,5 л води
  • 3–4 картоплини
  • 1 морква
  • 100 г свіжої кропиви
  • 5–7 гілочок зеленої цибулі
  • 3 лаврових листи
  • сіль — за смаком
  • чорний мелений перець — за смаком

👨🍳 Як приготувати суп із кропиви:

1. Відваріть м'ясо:

  • Покладіть курячі стегна у каструлю з 2,5 л води. Доведіть до кипіння, зніміть піну і варіть на слабкому вогні приблизно 30 хвилин.

2. Підготуйте овочі:

  • Наріжте кубиками картоплю, а моркву — півкільцями.

3. Поверніть м’ясо у суп:

  • Вийміть курку, поріжте на шматочки та поверніть у каструлю разом із картоплею й морквою. Варіть ще 20 хвилин.

4. Підготуйте кропиву:

  • Промийте, обірвіть листочки, поріжте та додайте до супу.

5. Завершальні штрихи:

  • Додайте порізану зелену цибулю, лаврові листи, сіль та перець. Варіть ще 5 хвилин.

6. Настоювання:

  • Вимкніть вогонь, накрийте кришкою та дайте супу настоятися 10–15 хвилин.

Сезон кропиви короткий, тож саме час скористатися його перевагами — і здивувати себе простою, але оригінальною першою стравою.