Чи чули ви про капустяну ковбасу? Рецепт простий, а результат – дуже смачний

Аватар Владислав Власенко Владислав Власенко
22
2 голоси
Чи чули ви про капустяну ковбасу? Рецепт простий, а результат – дуже смачний
Капустяна ковбаса. Фото: Людмила Лобанова
Капустяна ковбаса за родинним рецептом Людмили Лобанової приємно здивує навіть досвідчених кулінарів. Сайт Blik.ua розповідає, як її приготувати.

Нещодавно у популярній кулінарній спільноті Людмила Лобанова поділилася рецептом незвичної страви, яку складно чітко віднести до голубців чи ковбас. Однак головне – це її смак та апетитний вигляд.

«Не знаю, капустяна це ковбаса чи різновид голубців, але це не має значення – головне, що дуже-дуже смачно», – зазначила авторка блюда.

Підготовка інгредієнтів

Як і у випадку з голубцями, приготування починається з підготовки капустяного листя. Його потрібно зробити м’яким і зручним для загортання – обирайте метод, який вам найбільше підходить.

Читайте також: Ковбаса, картопля і сир? Ви не уявляєте, яку красу можна зробити з цих простих продуктів!

Для начинки беруть соковитий м’ясний фарш, бажано з вищим вмістом жиру, щоб страва вийшла соковитою. До нього додають підсмажену цибулю та моркву, а також дрібно нарізану копчену підчеревину. Додають сіль і перець за смаком.

Формування та запікання

Кожен лист капусти наповнюють м’ясною начинкою та згортають у формі ковбаски, але не так, як у класичних голубцях. Отримані заготовки викладають у форму по спіралі – утворюється щось на кшталт «равлика».

Окремо готують соус: смажену моркву з цибулею змішують із томатною основою, утворюючи солодко-кислий підлив. Цією сумішшю заливають капустяного «равлика».

Страву запікають у духовці при 180 градусах до готовності. У підсумку виходить ароматна й ситна капустяна ковбаса, що чудово доповнить будь-який стіл.


Фото: Людмила Лобанова

Читайте також: Українська версія песто: як власноруч приготувати смачний соус – інгредієнти доступні кожному