Чи чули ви про капустяну ковбасу? Рецепт простий, а результат – дуже смачний

Нещодавно у популярній кулінарній спільноті Людмила Лобанова поділилася рецептом незвичної страви, яку складно чітко віднести до голубців чи ковбас. Однак головне – це її смак та апетитний вигляд.
«Не знаю, капустяна це ковбаса чи різновид голубців, але це не має значення – головне, що дуже-дуже смачно», – зазначила авторка блюда.
Підготовка інгредієнтів
Як і у випадку з голубцями, приготування починається з підготовки капустяного листя. Його потрібно зробити м’яким і зручним для загортання – обирайте метод, який вам найбільше підходить.
Читайте також: Ковбаса, картопля і сир? Ви не уявляєте, яку красу можна зробити з цих простих продуктів!
Для начинки беруть соковитий м’ясний фарш, бажано з вищим вмістом жиру, щоб страва вийшла соковитою. До нього додають підсмажену цибулю та моркву, а також дрібно нарізану копчену підчеревину. Додають сіль і перець за смаком.
Формування та запікання
Кожен лист капусти наповнюють м’ясною начинкою та згортають у формі ковбаски, але не так, як у класичних голубцях. Отримані заготовки викладають у форму по спіралі – утворюється щось на кшталт «равлика».
Окремо готують соус: смажену моркву з цибулею змішують із томатною основою, утворюючи солодко-кислий підлив. Цією сумішшю заливають капустяного «равлика».
Страву запікають у духовці при 180 градусах до готовності. У підсумку виходить ароматна й ситна капустяна ковбаса, що чудово доповнить будь-який стіл.
Фото: Людмила Лобанова
Читайте також: Українська версія песто: як власноруч приготувати смачний соус – інгредієнти доступні кожному