Українська версія песто: як власноруч приготувати смачний соус – інгредієнти доступні кожному

Українська кулінарна блогерка Надія Пташка опублікувала рецепт смачної альтернативи італійському песто, яку також можна просто їсти з хлібом.
Перш за все, які інгредієнти потрібні:
- 📌300 г. кріп
- 📌Головка часнику
- 📌Лимон (цедра+сік)
- 📌150 мл. олії
- 📌1/2 столових ложки солі
- 📌 Гілочка м'яти
- 📌1 чайна ложка цукру (за бажанням)
Для початку зберіть свіжий кріп з городу, добре промийте його під водою і розкладіть на рушник, щоб повністю підсох. Коли зелень підсохне, перегляньте її – товсті й жорсткі стебла краще викинути, залишивши лише м’яке та пухнасте верхнє гілля.
Далі беріть лимон – натріть трохи цедри і вичавіть сік. Це зручно робити просто на великій тарілці. Потім подрібніть ножем кілька зубців часнику і наріжте вже сухий кріп. Усе це складіть у чашу блендера. Додайте туди трохи рафінованої олії, посоліть, за бажанням – підсолодіть дрібкою цукру. Збийте все до однорідної консистенції.
На завершення киньте в блендер кілька листочків м’яти й ще раз збийте. Отриманий ароматний соус розлийте по чистих баночках і приберіть у холодильник.
Переглянути цей допис в Instagram
Читайте також: У вас є тарталетки? Ось чим їх начинити! Ситні, м'ясні, фруктові та навіть солодкі корзинки на будь-який смак