Українська версія песто: як власноруч приготувати смачний соус – інгредієнти доступні кожному

Аватар Владислав Власенко Владислав Власенко
64
1 голос
Українська версія песто: як власноруч приготувати смачний соус – інгредієнти доступні кожному
Кроповий соус. Фото: znaj.ua
Українська господиня показала свою версію всесвітньо відомого італійського соусу песто – основний інгредієнт доступний кожному, адже його можна знайти у себе на городі.

Українська кулінарна блогерка Надія Пташка опублікувала рецепт смачної альтернативи італійському песто, яку також можна просто їсти з хлібом.

Перш за все, які інгредієнти потрібні:

  • 📌300 г. кріп
  • 📌Головка часнику
  • 📌Лимон (цедра+сік)
  • 📌150 мл. олії
  • 📌1/2 столових ложки солі
  • 📌 Гілочка м'яти
  • 📌1 чайна ложка цукру (за бажанням)

Для початку зберіть свіжий кріп з городу, добре промийте його під водою і розкладіть на рушник, щоб повністю підсох. Коли зелень підсохне, перегляньте її – товсті й жорсткі стебла краще викинути, залишивши лише м’яке та пухнасте верхнє гілля.

Далі беріть лимон – натріть трохи цедри і вичавіть сік. Це зручно робити просто на великій тарілці. Потім подрібніть ножем кілька зубців часнику і наріжте вже сухий кріп. Усе це складіть у чашу блендера. Додайте туди трохи рафінованої олії, посоліть, за бажанням – підсолодіть дрібкою цукру. Збийте все до однорідної консистенції.

На завершення киньте в блендер кілька листочків м’яти й ще раз збийте. Отриманий ароматний соус розлийте по чистих баночках і приберіть у холодильник.

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений Ptashka Nadia (@ptashka_nadia.77)

Читайте також: У вас є тарталетки? Ось чим їх начинити! Ситні, м'ясні, фруктові та навіть солодкі корзинки на будь-який смак