Шпинатні млинці від Клопотенка: незвичайний сніданок з кисломолочним сиром та зеленню

Відомий кулінар Євген Клопотенко радить приготувати шпинатні млинці, які гармонійно поєднують корисні властивості та неймовірний смак. Цей рецепт стане чудовим варіантом для сніданку або легкої вечері.
Інгредієнти
Для млинців
- 150 г шпинату
- 2 яйця
- 175 мл молока
- 150 г борошна
- ½ ч. л. солі
- 1 ч. л. цукру
- 175 мл молока
- 3 ст. л. олії
Для начинки
- 300 г кисломолочного сиру
- 5 гілочок кропу
- 2 зуб. часнику
- 1 ст. л. сметани
- сіль до смаку
- чорний мелений перець до смаку
Приготування
Крок 1
Подрібніть 150 г шпинату в блендері, додаючи трохи води для зручності збивання.
Крок 2
В мисці змішайте 2 яйця, 175 мл молока, 150 г борошна, ½ ч. л. солі та 1 ч. л. цукру. Додайте шпинатну суміш, ще 175 мл молока та 3 ст. л. олії. Добре перемішайте, щоб не було грудочок, і залиште тісто на 15 хвилин.
Крок 3
Розігрійте пательню і смажте млинці до золотистої скоринки з обох боків.
Крок 4
Перетріть 300 г кисломолочного сиру через сито. Подрібніть 5 гілочок кропу, вичавіть 2 зубці часнику через прес і додайте до сиру.
Крок 5
Додайте 1 ст. л. сметани до начинки, посоліть та поперчіть за смаком.
Крок 6
Змастіть кожен млинець сирною начинкою і скрутіть в рулетик. Обріжте кінці та розріжте рулети навпіл перед подачею. Смачного!
- Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню - це смачна та корисна страва, яка поєднує легкість приготування та чудовий смак. Вони стануть відмінним варіантом для сніданку або легкої вечері, а також подарують вам заряд енергії та вітамінів на весь день.
Читайте також: Ви з’їсте ці котлети й так і не здогадаєтесь, що вони без м’яса: ось із чого їх роблять – несподіваний рецепт