«Не рулет, а рулетіще»: зірка МастерШеф Ярославський показав рецепт смачної страви із рульки
Суддя шоу «МастерШеф» та відомий український ресторатор Володимир Ярославський розповів про рецепт рулету із рульки, який вражає своїм розміром.
Відомий ресторатор і суддя шоу «МастерШеф» Володимир Ярославський у своєму Instagram поділився рецептом смачного рулету із рульки, назвавши його справжнім «рулетіщем» через вражаючий розмір.
«Рулет з рульки – не рулет, а рулетіще навіть🤤Обожнюю запечене мʼясо – загалом, практично усе. Особливо томлене мʼяско – те, яке мʼяке та соковите. Так, це потребує трішки часу та терпіння, але, як на мене, результат виправдовує себе завжди!», – написав Ярославський.
Рецепт рулету із свинячої рульки від Ярославського
- 4 кг свинячої рульки
- 1 маленька цибулина
- 1 головка часнику
- 30 г свіжого імбиру
- 75 г зернової гірчиці
- 30 мл олії
- 30 г свіжого кропу
- 30 г петрушки
- 10 г розмарину
- 30 г солі
- чорний та духмяний перець, паприка за смаком
Переглянути цей допис в Instagram
Приготування рулету із рульки
- Свинячу рульку розрізати з внутрішнього боку, обережно вийняти кістку і розпластати м’ясо. Накрити харчовою плівкою та відбити, щоб воно стало рівномірним і більш плоским.
- У блендері змішати часник, цибулю, розмарин, кріп, петрушку та олію до утворення однорідної пасти.
- М’ясо посолити, поперчити, натерти зерновою гірчицею і, за бажанням, додати паприку або гострий перець. Ретельно втерти спеції по всій поверхні. Для зручності можна використовувати кухонні рукавички.
- Згорнути рульку в щільний рулет і закріпити кулінарною ниткою. Викласти у рукав для запікання швом догори, зав’язати краї. За бажанням залишити на ніч у холодильнику для маринування.
- Розігріти духовку до 180°C і запікати рулет 1 годину. Потім зменшити температуру до 130°C і тримати ще приблизно 2,5 години. Після вимкнення духовки залишити рулет доготовлюватися ще 40 хвилин.

Володимир Ярославський. Фото: Instagram
Рулет можна подавати гарячим одразу з духовки або охолодити і нарізати тонкими скибками. Особисто я люблю його гарячим – соковите м’ясо і хрустка шкірка просто неперевершені.
Читайте по темі
- Раніше Володимир Ярославський вразив рецептом пирога із сливами, який нікого не залишить рівнодушним.
- Відомий шеф-кухар також розкрив рецепт приготування класичної страви – базової версії італійського Різотто Парміджано.