«Не рулет, а рулетіще»: зірка МастерШеф Ярославський показав рецепт смачної страви із рульки

Аватар Владислав Власенко Владислав Власенко
2194
4
3 голоси
«Не рулет, а рулетіще»: зірка МастерШеф Ярославський показав рецепт смачної страви із рульки
Володимир Ярославський. Фото: instagram.com/yaroslavskyi_vova
Суддя шоу «МастерШеф» та відомий український ресторатор Володимир Ярославський розповів про рецепт рулету із рульки, який вражає своїм розміром.

Відомий ресторатор і суддя шоу «МастерШеф» Володимир Ярославський у своєму Instagram поділився рецептом смачного рулету із рульки, назвавши його справжнім «рулетіщем» через вражаючий розмір.

«Рулет з рульки – не рулет, а рулетіще навіть🤤Обожнюю запечене мʼясо – загалом, практично усе. Особливо томлене мʼяско – те, яке мʼяке та соковите. Так, це потребує трішки часу та терпіння, але, як на мене, результат виправдовує себе завжди!», – написав Ярославський.

Рецепт рулету із свинячої рульки від Ярославського

  • 4 кг свинячої рульки
  • 1 маленька цибулина
  • 1 головка часнику
  • 30 г свіжого імбиру
  • 75 г зернової гірчиці
  • 30 мл олії
  • 30 г свіжого кропу
  • 30 г петрушки
  • 10 г розмарину
  • 30 г солі
  • чорний та духмяний перець, паприка за смаком
 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений Volodymyr Yaroslavskyi Lucky (@yaroslavskyi_vova)

Приготування рулету із рульки

  • Свинячу рульку розрізати з внутрішнього боку, обережно вийняти кістку і розпластати м’ясо. Накрити харчовою плівкою та відбити, щоб воно стало рівномірним і більш плоским.
  • У блендері змішати часник, цибулю, розмарин, кріп, петрушку та олію до утворення однорідної пасти.
  • М’ясо посолити, поперчити, натерти зерновою гірчицею і, за бажанням, додати паприку або гострий перець. Ретельно втерти спеції по всій поверхні. Для зручності можна використовувати кухонні рукавички.
  • Згорнути рульку в щільний рулет і закріпити кулінарною ниткою. Викласти у рукав для запікання швом догори, зав’язати краї. За бажанням залишити на ніч у холодильнику для маринування.
  • Розігріти духовку до 180°C і запікати рулет 1 годину. Потім зменшити температуру до 130°C і тримати ще приблизно 2,5 години. Після вимкнення духовки залишити рулет доготовлюватися ще 40 хвилин.

ярославський, мастершеф
Володимир Ярославський. Фото: Instagram

Рулет можна подавати гарячим одразу з духовки або охолодити і нарізати тонкими скибками. Особисто я люблю його гарячим – соковите м’ясо і хрустка шкірка просто неперевершені.

Читайте по темі