Смак Нового року: як приготувати ароматне імбирне печиво з атмосферою свят
Для зимової атмосфери достатньо спекти пряне імбирне печиво, що створить у домі справжній зимовий настрій. Готується воно просто, а результат завжди святковий і смачний.
Запах свіжоспеченого пряного печива – це майже символ зими. Він миттєво нагадує про свята, теплу атмосферу вдома та затишні вечори з чаєм чи какао, з приводу чого існує традиційний рецепт імбирного смаку, повідомляє ТСН.
Список інгредієнтів для імбирного печива
- 1 яйце
- 100 г меду
- 100 г вершкового масла
- 100 г цукру
- приблизно 350–370 г борошна
- дрібка солі
- 1 ч. ложка соди
- по 0,5 ч. ложки меленої кориці, імбиру та мускатного горіха

Імбирне печиво. Фото: Magnum
Як приготувати імбирне печиво
- Спочатку у невеликій каструлі об’єднуємо мед, вершкове масло, цукор, сіль та прянощі. Ставимо суміш на мінімальний вогонь. Постійно помішуємо, доки компоненти не стануть повністю однорідними.
- Коли маса прогрілася і стала гладенькою – знімаємо з плити та додаємо соду. Даємо охолонути кілька хвилин.
- У вже теплу, а не гарячу суміш вводимо яйце й збиваємо вінчиком. Якщо рідина буде надто гарячою, то яйце згорнеться, тому важливо дати їй охолонути.

Імбирне печиво. Фото: Facebook
- Поступово всипаємо борошно, формуючи еластичне тісто, за консистенцією приблизно як пластилін.
- Загортаємо тісто у харчову плівку й кладемо в холодильник мінімум на півгодини, а краще залишити на ніч – так смак стане виразнішим.
- Охолоджене тісто розкачуємо приблизно до 3 мм, вирізаємо фігурки та викладаємо на деко з пергаментом.
- Випікаємо 7 хвилин при 180°C у режимі верх-низ, доки краї не стануть золотавими.
- Після охолодження їх можна прикрасити глазур’ю і вийде ідеальне новорічне печиво, яке підніме настрій з першого укусу.
Раніше ми повідомляли рецепт смачного торту, який не треба випікати, але він точно стане прикрасою будь-якого столу.