Святковий десерт «Бите скло»: господині порадили унікальний рецепт для всієї родини
Цей особливий десерт давно став улюбленцем багатьох родин, адже він готується просто, виглядає яскраво, а смакує ще краще для всіх членів сім'ї.
Рецепт десерту «Бите скло» – це чудовий варіант для великих компаній, адже з мінімального набору продуктів виходить великий, ніжний і легкий смаколик, повідомляє Noviydoctor.com.
Інгредієнти для десерту «Бите скло»
- сметана нежирна – 400 мл
- фруктове желе різних кольорів – 3-4 пакетики
- желатин – 25 г
- цукор – 100 г
- ванільний цукор – 1 пакетик

Десерт «Бите скло». Фото: noviydoctor.com
Як приготувати кольорове желе
- Пакетики желе розчиніть за інструкцією, але використовуйте лише половину води, щоб маса стане щільнішою.
- Розлийте желе у будь-які ємності та відправте до холодильника до повного застигання.
- Коли воно стане пружним, наріжте його кубиками та дістаньте з форм.
Приготування білого шару
- Насипте желатин у невелику миску та залийте приблизно 100 мл холодної води.
- Дайте йому постояти 10 хвилин, щоб набух.
- Підігрівайте желатин на водяній бані, помішуючи до повного розчинення. Не кип’ятити!
- Залиште охолонути.
- Змішайте сметану з цукром та ванільним цукром.
- Дайте суміші кілька хвилин, щоб цукор почав танути.
- Добре розмішайте вінчиком.
- Вливайте розчинений желатин тонкою цівкою, не перестаючи помішувати.

Десерт «Бите скло». Фото: 24 канал
Збірка десерту «Бите скло»
- Візьміть велику форму.
- Викладіть половину різнокольорових кубиків желе.
- Залийте першою частиною сметанного крему.
- Додайте решту кубиків та залийте залишками крему.
- Поставте в холодильник, доки десерт добре не застигне.
Раніше свою версію «Битого скла» представив відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко: він зробив його на основі полуниці.