Святковий десерт «Бите скло»: господині порадили унікальний рецепт для всієї родини

Аватар Владислав Власенко Владислав Власенко
170
2 голоси
Святковий десерт «Бите скло»: господині порадили унікальний рецепт для всієї родини
Десерт «Бите скло». Фото: noviydoctor.com
Цей особливий десерт давно став улюбленцем багатьох родин, адже він готується просто, виглядає яскраво, а смакує ще краще для всіх членів сім'ї.

Рецепт десерту «Бите скло» – це чудовий варіант для великих компаній, адже з мінімального набору продуктів виходить великий, ніжний і легкий смаколик, повідомляє Noviydoctor.com.

Інгредієнти для десерту «Бите скло»

  • сметана нежирна – 400 мл
  • фруктове желе різних кольорів – 3-4 пакетики
  • желатин – 25 г
  • цукор – 100 г
  • ванільний цукор – 1 пакетик

десерт, бите скло, рецепт
Десерт «Бите скло». Фото: noviydoctor.com

Як приготувати кольорове желе

  • Пакетики желе розчиніть за інструкцією, але використовуйте лише половину води, щоб маса стане щільнішою.
  • Розлийте желе у будь-які ємності та відправте до холодильника до повного застигання.
  • Коли воно стане пружним, наріжте його кубиками та дістаньте з форм.

Приготування білого шару

  • Насипте желатин у невелику миску та залийте приблизно 100 мл холодної води.
  • Дайте йому постояти 10 хвилин, щоб набух.
  • Підігрівайте желатин на водяній бані, помішуючи до повного розчинення. Не кип’ятити!
  • Залиште охолонути.
  • Змішайте сметану з цукром та ванільним цукром.
  • Дайте суміші кілька хвилин, щоб цукор почав танути.
  • Добре розмішайте вінчиком.
  • Вливайте розчинений желатин тонкою цівкою, не перестаючи помішувати.


Десерт «Бите скло». Фото: 24 канал

Збірка десерту «Бите скло»

  • Візьміть велику форму.
  • Викладіть половину різнокольорових кубиків желе.
  • Залийте першою частиною сметанного крему.
  • Додайте решту кубиків та залийте залишками крему.
  • Поставте в холодильник, доки десерт добре не застигне.

Раніше свою версію «Битого скла» представив відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко: він зробив його на основі полуниці.