Все своє життя ви могли готувати борщ неправильно: яку спецію краще не додавати до бульйонів

Аватар Владислав Власенко Владислав Власенко
16
1 голос
Все своє життя ви могли готувати борщ неправильно: яку спецію краще не додавати до бульйонів
Український борщ. Фото ілюстративне: cf.ua
Хоч чорний перець здається універсальною приправою, не всі знають, що при тривалому кипінні він може зіпсувати смак супів і борщів, тому користуватися ним треба обережно.

Мелений чорний перець, який багато хто вважає універсальною приправою, не варто додавати під час тривалого варіння перших страв. Про це пише ТСН.

Причина полягає у тому, що висока температура руйнує ефірні олії, що містяться у перці, через що страва набуває неприємної гіркоти замість приємної гостроти.

Кухарі зазначають, що якщо додавати чорний перець у процесі кипіння, його аромат втрачається, а смак овочів і м'яса перекриває різкий пекучий відтінок.

Як правильно додавати чорний перець

  • Щоб суп або борщ залишалися ароматними, перець слід додавати вже безпосередньо перед подачею.
  • Використовувати перець горошком замість меленого.
  • Додавати на початку варіння, але видаляти перед подачею, щоб уникнути гіркоти.
  • Достатньо 2-3 горошин на каструлю.

Чим замінити чорний перець

  • Лавровий лист надає насиченого аромату, не змінюючи смак.
  • Корінь селери або петрушки робить бульйон більш глибоким і насиченим.
  • Сушений часник або мускатний горіх додають легку пряність і аромат.

Раніше ми також давали поради, який овоч краще не використовувати при варінні бульйону, адже він може зіпсувати смак страви.