Євген Клопотенко здивував рецептом гарбузового супу: «‎І це смачно»

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
458
1 голос
Євген Клопотенко здивував рецептом гарбузового супу: «‎І це смачно»
Євген Клопотенко. Фото: Instagram
Відомий український ресторатор Євген Клопотенко поділився незвичайним осіннім рецептом. Шеф-кухар запропонував поєднати гарбуз і зелений чай у одному супі та запевнив – це справді смачно.

Ресторатор та шеф-кухар Євген Клопотенко розповів своїм підписникам, як приготувати осінню страву з гарбуза – незвичний гарбузовий суп із зеленим чаєм. Рецепт кулінар показав у своєму Instagram.

«Суп – це іноді гарбуз з чаєм. І це смачно», – написав Євген. 

Він пояснив, що обидва інгредієнти мають терпкий присмак, тому чудово поєднуються.

За словами Клопотенка, потрібно очистити й нарізати 500 грамів гарбуза. 

«Запікайте з 150 мл води та сіллю 20–30 хв при 200°С. Заваріть 2 ч. л. зеленого чаю у 250 мл окропу», – додав він.

Після запікання гарбуз слід перетворити на пюре, додаючи вершкове масло та чай. Отриману масу потрібно приправити сіллю й перцем. 

«Зазвичай це називають крем-суп. Бо cream – це вершки. А ми додаємо чай. Буде у нас чай-суп», – пожартував шеф.

До такої страви Клопотенко радить приготувати грінки з сиром. 

«Підсушіть 2 скибки житнього хліба з 50 г сиру 2–3 хв при 180°С. Потім обов’язково смачний сьооорб і розуміння, що чай з гарбузом реально можна поєднати. Цьом», – підсумував кулінар.