Томатний суп із сиром: відома фудблогерка вразила надзвичайно смачним рецептом

Аватар Владислав Власенко Владислав Власенко
139
1 голос
Томатний суп із сиром: відома фудблогерка вразила надзвичайно смачним рецептом
Томатний суп від Даші Дашкевич. Фото: Instagram
Відома українська кулінарна блогерка Даша Дашкевич показала своїм підписникам рецепт томатного супу з використанням сирного сендвічу – смак ідеальний для осені.

Українська фудблогерка Даша Дашкевич, яка має майже 700 тисяч підписників у Instagram, поділилася з шанувальниками своєї кулінарної творчості рецепом затишного осіннього супу з поєднанням томатів і сиру.

Інгредієнти (на 4 порції супу)

  • Помідори – 800 г, нарізані на четвертинки
  • Солодкий болгарський перець – 2 шт., нарізані на четвертинки
  • Цибуля – 1 шт., нарізана четвертинками
  • Часник – 1 зубчик
  • В’ялені помідори – 4-5 шт., дрібно нарізані
  • Оливкова олія – 3-4 ст. л.
  • Овочевий або курячий бульйон – 700 мл

Інгредієнти для сирних тостів

  • Хліб – 8 скибок
  • Масло – для змащення
  • Сир – за смаком
  • Вершки – 10 мл (для подачі)
  • Свіжий базилік – для прикрашання
  • Сіль, перець – за смаком

Приготування супу з томатів із сирними тостами

  • Розігрійте духовку до 200 °C. Наріжте помідори, болгарський перець та цибулю на четвертинки. Полийте овочі оливковою олією. Часник загорніть у фольгу.
  • Викладіть овочі та загорнутий часник на деко. Запікайте близько 30-40 хвилин до м’якості.
  • Перекладіть запечені овочі в каструлю. Видавіть запечений часник, додайте в’ялені помідори.
  • Влийте бульйон і збийте все блендером до однорідної консистенції.
  • Прогрівайте суп на маленькому вогні 10-15 хвилин. Додайте сіль та перець за смаком.
  • Тим часом приготуйте тости: змастіть обидві сторони хліба маслом. На одну сторону покладіть сир. Обсмажте тости з обох сторін на середньому вогні, накривши кришкою, щоб сир розплавився.
  • Розлийте суп по тарілках, додайте трохи вершків, прикрасьте в’яленими помідорами та листочками свіжого базиліку.
  • Подавайте гарячий суп разом із сирними тостами.

Раніше ми писали про новий рецепт від Ектора Хіменеса-Браво, який приготував затишну грибну юшку.