Томатний суп із сиром: відома фудблогерка вразила надзвичайно смачним рецептом

Відома українська кулінарна блогерка Даша Дашкевич показала своїм підписникам рецепт томатного супу з використанням сирного сендвічу – смак ідеальний для осені.
Українська фудблогерка Даша Дашкевич, яка має майже 700 тисяч підписників у Instagram, поділилася з шанувальниками своєї кулінарної творчості рецепом затишного осіннього супу з поєднанням томатів і сиру.
Інгредієнти (на 4 порції супу)
- Помідори – 800 г, нарізані на четвертинки
- Солодкий болгарський перець – 2 шт., нарізані на четвертинки
- Цибуля – 1 шт., нарізана четвертинками
- Часник – 1 зубчик
- В’ялені помідори – 4-5 шт., дрібно нарізані
- Оливкова олія – 3-4 ст. л.
- Овочевий або курячий бульйон – 700 мл
Інгредієнти для сирних тостів
- Хліб – 8 скибок
- Масло – для змащення
- Сир – за смаком
- Вершки – 10 мл (для подачі)
- Свіжий базилік – для прикрашання
- Сіль, перець – за смаком
Приготування супу з томатів із сирними тостами
- Розігрійте духовку до 200 °C. Наріжте помідори, болгарський перець та цибулю на четвертинки. Полийте овочі оливковою олією. Часник загорніть у фольгу.
- Викладіть овочі та загорнутий часник на деко. Запікайте близько 30-40 хвилин до м’якості.
- Перекладіть запечені овочі в каструлю. Видавіть запечений часник, додайте в’ялені помідори.
- Влийте бульйон і збийте все блендером до однорідної консистенції.
- Прогрівайте суп на маленькому вогні 10-15 хвилин. Додайте сіль та перець за смаком.
- Тим часом приготуйте тости: змастіть обидві сторони хліба маслом. На одну сторону покладіть сир. Обсмажте тости з обох сторін на середньому вогні, накривши кришкою, щоб сир розплавився.
- Розлийте суп по тарілках, додайте трохи вершків, прикрасьте в’яленими помідорами та листочками свіжого базиліку.
- Подавайте гарячий суп разом із сирними тостами.
Раніше ми писали про новий рецепт від Ектора Хіменеса-Браво, який приготував затишну грибну юшку.