Як приготувати курячі нагетси без фритюру: рецепт ідеальних смаколиків від Ярославського

Аватар Анастасія Станіславська Анастасія Станіславська
1030
1
1 голос
Як приготувати курячі нагетси без фритюру: рецепт ідеальних смаколиків від Ярославського
Курячі нагетси. Фото: shuba.life
Відомий шеф-кухар Володимир Ярославський поділився рецептом домашніх курячих нагетсів, які можна приготувати без використання фритюру. Страва виходить хрусткою, ароматною та водночас більш корисною.

Курячі нагетси традиційно готують у фритюрі, проте Володимир Ярославський запропонував більш здорову альтернативу.

Він розповів, як приготувати хрусткі шматочки курки в аерогрилі або мультипечі, використовуючи мінімальну кількість олії.

Інгредієнти

  • 500г куряче філе
  • 100г йогурт грецький 
  • спеції: копчена паприка, сухий часник, сухий орегано, можна додати трішки сухої карі, сухий Чілі за бажанням, 5г сіль, чорний перець, мускатний горіх мелений, свіжий чебрець.
  • не солодкі кукурудзяні пластівці 
  • 2 яйця 
  • ложка кетчупу або шрірачі
  • борошно для паніровки 
  • трішки олії для смаження 

Приготування

  1. Куряче філе ріжемо «нагетсами» - тобто прямокутниками товщиною до 1 см.
  2. Додаємо грецький йогурт, усі спеції які ви бажаєте та сіль, свіжий чабрець і залишаємо на годинку десь промаринуватись ( можна навіть на ніч у холодильник під плівку).
  3. Подрібнюємо до середньої крупності кукурудзяні пластівці, яйця змішуємо з кетчупом та трохи підсолюємо.
  4. Мариновані нагетси обвалюємо у борошні, потім у яйці, потім у пластівцях, кропимо трощи олією і ставимо у розігріту на 200градусів мультіпіч на 7 хв!