Як приготувати курячі нагетси без фритюру: рецепт ідеальних смаколиків від Ярославського

Відомий шеф-кухар Володимир Ярославський поділився рецептом домашніх курячих нагетсів, які можна приготувати без використання фритюру. Страва виходить хрусткою, ароматною та водночас більш корисною.
Курячі нагетси традиційно готують у фритюрі, проте Володимир Ярославський запропонував більш здорову альтернативу.
Він розповів, як приготувати хрусткі шматочки курки в аерогрилі або мультипечі, використовуючи мінімальну кількість олії.
Інгредієнти
- 500г куряче філе
- 100г йогурт грецький
- спеції: копчена паприка, сухий часник, сухий орегано, можна додати трішки сухої карі, сухий Чілі за бажанням, 5г сіль, чорний перець, мускатний горіх мелений, свіжий чебрець.
- не солодкі кукурудзяні пластівці
- 2 яйця
- ложка кетчупу або шрірачі
- борошно для паніровки
- трішки олії для смаження
Приготування
- Куряче філе ріжемо «нагетсами» - тобто прямокутниками товщиною до 1 см.
- Додаємо грецький йогурт, усі спеції які ви бажаєте та сіль, свіжий чабрець і залишаємо на годинку десь промаринуватись ( можна навіть на ніч у холодильник під плівку).
- Подрібнюємо до середньої крупності кукурудзяні пластівці, яйця змішуємо з кетчупом та трохи підсолюємо.
- Мариновані нагетси обвалюємо у борошні, потім у яйці, потім у пластівцях, кропимо трощи олією і ставимо у розігріту на 200градусів мультіпіч на 7 хв!
- Нагадаємо, нещодавно відомий ресторатор і суддя шоу «МастерШеф» Володимир Ярославський разом із співачкою Тетяною Решетняк (Tayanna) показав шанувальникам рецепт сливового пирога.