П’ять способів закохатися у баклажани: Клопотенко поділився секретами, що роблять смак цих овочів неповторним

Сезон свіжих баклажанів зараз у розпалі. Відомий український кулінар Євген Клопотенко поділився секретами – як урізноманітнити їхній смак та навіть закохатися у ці овочі. На своїй сторінці в Instagram він навів п’ять поєднань, при яких баклажани набудуть неповторного смаку.
Як готувати баклажани
Насамперед потрібно приготувати баклажани. Для цього їх слід помити та порізати «віялом», тобто не дорізати до хвостика. Потім – посолити та дати полежати 30 хвилин.
Далі порізані баклажани промокають, вмочують у яйце, додають сіль та перець й панірують у сухарях. Після 40 хвилин у духовці овочі стануть хрусткими та рум’яними.
Читайте також: «В нас багато спільного»: Клопотенко порівняв Японію з Україною та поділився враженнями від подорожі
Із чим поєднати баклажани для неповторного смаку
Далі Клопотенко називає п’ять, які додадуть баклажанам особливого смаку.
- Можна щедро посипати овочі карі та олією.
- Приготувати азійський соус: 1 ст. л. соєвого соусу, сік половини лимона та сушений чилі.
- Можна просто полити баклажани рідким медом.
- Додати 50 г завареного листя чаю, перебитого з петрушкою та олією.
- Додасть смаку паста з кисломолочного сиру, орегано та олії.
«Ви можете робити ці поєднання як зі смаженими баклажанами, так і запеченими – абсолютно немає значення, бо це таких п’ять універсальних і дуже прикольних способів покращити смак своїх баклажанів», - зазначив Клопотенко.
- Нагадаємо, нещодавно український кухар Євген Клопотенко поділився з підписниками в соціальних мережах своїм рецептом приготування квасу із додаванням чорнобривців.