Зменшує запалення та знижує ризик небезпечних хвороб: науковці назвали чудодійний чай
Вплив імбирного чаю на організм значно ширший, ніж вважалося досі. Адже в імбирі міститься гінгерол – активна сполука з потужними антиоксидантними та протизапальними властивостями. Цей чай також багатий на важливі вітаміни та мінерали, пише Harvard Health.
«Імбирний чай відомий як перевірений засіб від нудоти, має пряний, насичений смак і містить гінгерол - основну біоактивну речовину, яка бореться з хворобами й міститься в корені імбиру», - йдеться у публікації.
Імбир також містить вітаміни B3, B6, C, залізо та калій. Ці мікроелементи беруть участь у важливих фізіологічних процесах. Дослідження показали зв’язок між вживанням імбиру та користю для здоров’я.
«Хоча даних про сам імбирний чай поки недостатньо, існує чимало наукових праць про імбир як такий, адже його активно застосовують у фітотерапії для лікування різних захворювань», - пишуть фахівці.
Серед іншого, доведено, що імбир зміцнює імунну систему та зменшує запалення.
Ефективність імбиру підтвердив також огляд, опублікований у журналі Nutrients. Рослина добре справляється із проблемами травлення, болем, запальними процесами та метаболічними розладами. Хронічне запалення в організмі значно підвищує ризик розвитку серцево-судинних захворювань, діабету 2 типу, онкології та хвороби Альцгеймера. Тому людям із такими станами, як артрит, часто радять протизапальні дієти.
Читайте також: Топ-продуктів для підтримки чоловічого здоров’я: лікар детально розповів, чим слід харчуватися
Дослідження науковців показали, що імбир позитивно впливає на основні біохімічні показники. Зокрема, він знижує рівень глюкози натще, зменшує показник середнього рівня цукру в крові та покращує чутливість до інсуліну. Окрім того, знижує загальний холестерин і рівень «поганого» холестерину (LDL), зменшує рівень С-реактивного білка - маркера запалення та сприяє зниженню ризику серцево-судинних ускладнень, пов’язаних з ожирінням.
Разом з тим дослідники наголошують на певних обмеженнях. Зокрема, імбир може уповільнювати згортання крові. Тому людям, які приймають антикоагулянти або антитромбоцитарні препарати, наприклад, аспірин, варфарин, клопідогрель, апіксабан, дабігатран чи ривароксабан, слід бути обережними. Імбир може також підвищувати ризик кровотеч під час і після операцій.
- Нагаддаємо, єгипетський кардіолог Джамаль Шаабан перелічив продукти, що значно погіршують здоров’я серця. Фахівець, зокрема, категорично не радить вживати харчові вироби, приготовані на маргарині.
- Лікарі-кауковці зі Сполучених Штатів Америки довели, що люди зрілого віку, які помірно вживають алкоголь, мають більше шансів переступити позначку в 85 років без ознак старечої деменції.