Який продукт допоможе зміцнити кістки після 50 років: дієтологи назвали свого фаворита
Фахівці наголошують, що на стан кісток значно впливає те, що ми їмо. Саме тому експерти рекомендують звернути увагу на один продукт, пише Prevention.
За даними Національної ради США з питань старіння, після 50 років щільність кісток знижується швидше, що підвищує ризики остеопенії та остеопорозу. Додаткові дослідження Фонду здоров’я кісток та остеопорозу вказують, що у жінок після менопаузи цей процес пришвидшується – за сім років щільність може зменшитися на 20%.
Саме тому дієтологиня Емі Девіс підкреслив важливість мікронутрієнтів.
«Існують певні поживні речовини, які разом працюють для підтримки щільності, формування та міцності кісток. Це кальцій, вітамін D, магній і вітамін K, а також білок для підтримки структури кісток та м’язової маси».
Одним із продуктів, що поєднує ці елементи, є кисломолочний сир. Його користь підтвердив доцент Єльської школи медицини Даніель Візня.
«Кисломолочний сир – чудове джерело білка та кальцію».
Кисломолочний сир. Фото: freepik
Девіс додав, що кальцій забезпечує матеріал для формування кісток, а білок зміцнює вже існуючу тканину. Окрім цього, у сирі міститься селен, який, згідно з даними журналу Molecules, бере участь у підтримці щільності кісток. Наявність магнію допомагає сповільнювати розвиток остеопорозу. Тож експерти радять регулярно додавати кисломолочний сир у меню.
Читайте по темі
- Вчені назвали топ-12 продуктів, як допоможуть вашій печінці.
- Ми писали про п'ять продуктів, які втамують голод і не нашкодять фігурі.
- Дієтолог назвала топ-7 найкорисніших сніданків для тих, кому за 40.