Здоров'я

Науковці зі США з'ясували, чи корисна розчинна кава: які переваги у концентрованого напою перед натуральним

Віктор Глухенький
1628
Розчинна кава. Фото: zakupka
Фахівці з Національного інституту раку США і Північно-Західного університету оцінили вплив розчинної кави на здоров’я, порівнявши її з натуральним аналогом.

Американські вчені фахова заявили, що головна відмінність між натуральною та розчинною кавою полягає в кількості кофеїну.

За даними Міністерства сільського господарства США, в 100 грамах розчинної кави міститься 26 міліграмів кофеїну, тоді як в такій же кількості Еспресо, приготованому в ресторані, міститься 212 міліграмів.

Фахівці з Національного інституту раку США і Північно-Західного університету дійшли до висновку, що користь приносила не тільки звичайна кава, але і кава без кофеїну, мелена кава, а також розчинна, проте меншою мірою.

Читайте по темі