Кулінарія

Справжній узбецький плов на вашій кухні: поради для господинь, які хочуть вразити рідних та гостей

Владислав Власенко
1105
1
Смачний узбецький плов. Фото: smak.ua
Хочете навчитися готувати плов як у ресторані? Зверніть увагу на важливі нюанси. Сайт BLIK.ua пояснює, на що варто звернути увагу, аби вразити своїх гостей.

Плов – це страва, яка прикрасить будь-який святковий стіл, але водночас чудово підходить і для буденної вечері. Його подають і в елітних ресторанах, і в простих їдальнях, а вдома його із задоволенням готують як досвідчені кулінари, так і новачки.

Проте не всі знають, як приготувати правильний плов як в Узбекистані і які секрети допоможуть зробити його дійсно смачним. У кожного регіону свої традиції та особливості приготування, та все ж є універсальні поради, які допоможуть зробити плов вдалим.

Деталі та поради

  • Для плову можна використовувати різні сорти рису – круглий, середньозернистий чи інший, головне правильно його підготувати: добре промити до прозорої води, а деякі сорти ще й замочити у теплій воді приблизно на годину. Це дозволить зернам під час варіння залишитися цілими, але при цьому стати м’якшими та більшими.

Читайте також: Як приготувати коропа на вуглях в глазурі: авторський рецепт від переможниці «МастерШефу» Ненсі Топко

  • Особлива увага приділяється моркві. Це справжній «ключовий інгредієнт» плову. Решту складників можна змінювати або навіть прибирати, але без моркви страва втратить свою автентичність і смак.
  • Зверніть увагу на деталі. Аби ваш плов дійсно виглядав, як у Самарканді, не забувайте про традиції класти цілий зубчик часника зверху, а також прикрашати все травами та перцем.
  • Не шкодуйте м'яса. Плов – це автентична страва, а не просто рис. Гарна і жирна баранина – найкращий варіант.

Чи варто додавати родзинки?

Родзинки чи інші сухофрукти не обов’язкові, але з ними плов набуває більшого аромату і вишуканості. Це питання смаку та традицій, але багато господинь охоче додають їх для різноманіття.

  • У підсумку вдалий плов має бути розсипчастим, яскравим на смак і вигляд – справжня насолода для тих, хто його куштує.

Читайте також: Курка Кунг Пао: рецепт традиційної китайської страви з провінції Сичуань від Ярославського