Курка Кунг Пао: рецепт традиційної китайської страви з провінції Сичуань від Ярославського

Кулінар і суддя «МастерШеф» Володимир Ярославський поділився рецептом Курки Кунг Пао – традиційної китайської страви з провінції Сичуань, що поєднує в собі гостроту, аромат і простоту приготування.
Курка Кунг Пао – це класична страва китайської кухні, яка походить із провінції Сичуань. Вона відома своїм унікальним поєднанням гострого, солодкого та солоного смаків, а також яскравим ароматом, що надають соус із соєвого соусу, часнику, імбиру та гострого перцю.
Рецепт Курки Кунг Пао, яким поділився Володимир Ярославський у своєму Instagram, досить простий і підходить навіть для домашнього приготування.
Інгредієнти
- 250 г м’якоті стегна курки
- 1 ч. л. кукурудзяного крохмалю
- 1 ст. л. соєвого соусу
- сіль, перець
Соус:
- 1 ст. л. цукру
- 30 г білого сухого вина
- 1 ст. л. яблучного оцту
- 2 ст. л. соєвого соусу
- 1 ч. л. кукурудзяного крохмалю
- 60 г води
- сіль
- імбир - 2 см
- 4 зубчики часнику
- сушений маленький чилі
- 2 ст. л. сичуанського перцю
- біла частина зеленої цибулі
- 100 г арахісу
Приготування
- Нарізати курку кубиком 1,5 × 1,5 см, додати сіль, соєвий соус, крохмаль, усе перемішати, влити трохи олії й залишити на 15 хвилин.
- Готуємо соус - змішуємо всі інгредієнти.
- Нарізати пластинками імбир і часник, брати білу частину зеленої цибулі - приблизно пару ложок.
- Обсмажуємо арахіс і відкладаємо (можна взяти вже обсмажений).
- На пательні обсмажуємо на олії сушений та сичуанський перець, додаємо замариновану курку, обсмажуємо, додаємо часник, білу частину цибулі й імбир, перемішуємо, вливаємо соус і всипаємо арахіс. Ще трохи тушкуємо, щоб загустити соус - і готово.
- Подавати із зеленою цибулею та свіжим чилі вже для краси.
Переглянути цей допис в Instagram
- На додачу до основних інгредієнтів у рецепт часто додають бланшовані броколі, моркву, нарізане стебло селери або різнокольоровий солодкий перець. Подають Курку Кунг Пао традиційно з паровим рисом.
Читайте також: Слоєні палички з ковбасою і сиром: Ектор Хіменес-Браво показав рецепт свого улюбленого перекусу