Три рецепти зі смаком Різдва від Євгена Клопотенка: «Все в апельсинах»
Відомий український шеф-кухар та ресторатор Євген Клопотенко показав три неймовірно смачні страви з фруктом, який більшість полюбляє їсти взимку – апельсином.
Такий варіант не лише прикрасить новорічний стіл, а й зробить його більш різноманітним. Рецептами Євген поділився на своїй сторінці в Instagram.
Зірковий кухар продемонстрував одразу три незвичні страви – від солодкого кексу до картоплі з цитрусовими нотами.
Кекс з апельсинами
Як зазначив Євген, ця страва дуже новорічна та надзвичайно смачна, тож її обов’язково варто приготувати.
Інградієнти:
- Апельсин – 1 штука;
- Борошно – 360 грам;
- Яйця – 3 штуки;
- Масло вершкове – 50 грам;
- Сіль, цукор, ваніль – за смаком;
- Кефір – 250 мл;
- Спеції для глінтвейну.
Скрін з відео
Спосіб приготування:
У миску всипати борошно, додати яйця, шматочок масла та кефір. Потім додати сіль і цукор за смаком. Розім’яти спеції для глінтвейну, додати цедру та «філе» апельсина.
Євген рекомендує запікати кекс при температурі 160 градусів протягом 40 хвилин у мультипечі.
Курячі стегна з апельсинами
Кухар назвав цю страву простою та швидкою у приготуванні.
Інградієнти:
- Курячі стегна – 4 штуки;
- Мед, розмарин – за смаком;
- Апельсин – 2 штуки.
Скрін з відео
Спосіб приготування:
До стегон додати розмарин, трохи меду та порізані кружальцями апельсини. Усе перемішати та викласти в мультипіч. Смажити при температурі 180 градусів протягом 20 хвилин.
Картопля з імбирем та апельсином
Інградієнти:
- Апельсин – 2 штуки;
- Картопля – 500 грам;
- Мед, розмарин – за смаком;
- Корінь імбиру – 30 грам.
Скрін з відео
Спосіб приготування:
Порізати картоплю, додати мед, розмарин та імбир. Добре вичавити сік з двох апельсинів і перемішати. Запікати 20 хвилин при температурі 180 градусів.
Такі страви хоч і досить пікантні та незвичні, однак точно здивують гостей і стануть яскравим акцентом святкового столу.
Читайте по темі
- Сало – класична закуска, яка смакує майже всім, але його легко зробити ще смачнішим і збільшити термін зберігання за допомогою простого способу засолювання в банці.
- Кухар та ресторатор Євген Клопотенко подарував своїй дівчині Катерині Воскресенській на свято Миколая замість солодощів консерву. І не просту, а смердючу.
- Євген Клопотенко повідомив про важливу подію для української кухні. У Чикаго працює ресторан, що популяризує наші традиційні страви.