Кулінарія

Той самий «Наполеон», після якого всі просять добавки: Ярославський розкрив рецепт шоколадного десерту

Олена Кобилянська
728
1
Шоколадний Наполеон. Джерело: instagram.com/yaroslavskyi_vova
Відомий український шеф-кухар Володимир Ярославський поділився рецептом свого шоколадного «Наполеона», який став хітом на його кухні і є улюбленим десертом гостей.
Зміст

Шеф-кухар Володимир Ярославський розкрив рецепт свого фірмового шоколадного десерту «Наполеон», який став справжнім хітом серед гостей. За словами шеф-кухаря, після нього всі просять добавки.

Володимир називає десерт «Шоколадний Наполеон» або «Наполеон чорний ліс». Торт у виконанні Ярославського поєднує трішки хрусткі коржі, ніжний ванільний крем та кисло-солодкі нотки вишні. 

Інгредієнти

Коржі:

  • 340 г борошна
  • 40 г какао
  • 250 г масла 82,5%
  • 1 яйце
  • 150 г сметани 20%
  • 3 г солі
  • 15 г коньяку

Вишнева начинка:

  • 400 г вишні (с/м)
  • 75 г цукру
  • 18–20 г кукурудзяного крохмалю
  • трохи води

Крем:

  • 600 г молока
  • 200 г цілих яєць
  • 10 г ванільного цукру
  • 200 г білого шоколаду
  • 10 г желатину
  • 200 г масла 82,5%
  • 260 г згущеного молока

Спосіб приготування

Коржі: масло збити зі сметаною та яйцем, додати сіль, коньяк, борошно та какао, швидко замісити тісто. Дати постояти у холоді 30 хв, поділити на 10 коржів, розкатати діаметром 26 см, проколоти виделкою та випікати 7–9 хв при 180°C.

Вишня: прогріти з цукром, додати крохмаль з водою, довести до кипіння та охолодити.

Крем: молоко змішати з яйцями, довести до 83°C, додати ванільний цукор, білий шоколад та желатин, остудити до 40°C, вмішати м’яке масло, збити після охолодження 10 хв, додаючи згущене молоко до повітряної консистенції.

Збірка: розділити крем на 10 частин, промазати коржі, додавати вишню на 4 шарах, верхній корж подрібнити разом з обрізками та присипати торт. Холод на 3–6 годин.

Поради від Ярославського

  • Можна замінити вишню на смородину або малину.
  • Останній корж краще подрібнити для хрусткої присипки.
  • Крем після охолодження збивати обережно, щоб він залишався повітряним.
  • Торт виходить великий, ароматний і з хрусткою текстурою, ідеальний використовувати цей рецепт для святкових столів.

Наостанок кухар побажав шанувальникам «смачного» та запросив їх до коментарів ділитися власними рецептами святкової випічки. Натомість фани оцінили не тільки рецепт, а і зухвало-святковий образ Ярославського.

Читайте також