Святкова качка без нервів: простий рецепт від зірки «МастерШефу» Ярославського, який завоює новорічний стіл
Відомий український кухар та суддя шоу «МастерШеф» Володимир Ярославський поділився рецептом святкова качки, яка легка в приготування та може стати головною стравою новорічного столу.
За рецептом, потрібно взяти качку вагою близько 2,2 кг, натерти її сіллю та спеціями, а всередину покласти очищені часточки зелених яблук. Кухар наголосив, що важливо запікати качку щільно закритою в гусятниці або під фольгою, щоб м’ясо не пересохло.
Перед запіканням Ярославський радить змастити птицю сумішшю меду та гірчиці й дати їй промаринуватися хоча б кілька годин. Рецептом Ярославський поділився у мережі Instagram.
Інгредієнти
- Качка (приблизно 2,2 кг)
- Гірчиця – 70 г
- Мед – 80–90 г
- Зелені яблука (краще «Семиренка») – 6–7 шт.
- Картопля – 7 невеликих шт.
- Сіль – 26 г
- Перець чорний та духмяний, сухий часник, підкопчена паприка, коріандр, мускат – за бажанням
- Трохи води або 70 г вина
- Коренеплоди (за бажанням)
Спосіб приготування
Качку слід промити, обсушити, видалити залишки пір’я і відрізати третю фалангу крила. Птицю натирають сіллю та спеціями. Яблука очищають і ріжуть часточками. Мед змішують із гірчицею, додають яблука та фарширують качку.
Залишком медово-гірчичної суміші змащують поверхню. За словами кулінара, найкраще залишити птицю маринуватися на ніч або хоча б на кілька годин.
На дно гусятниці викладають картоплю та коріння, зверху – качку з рештою яблук, поливають маринадом. Потім щільно накривають пергаментом і кришкою або фольгою.
Страва запікається у два етапи:
- 1 година при 180°C
- ще 3 години при 120°C
Після цього фольгу відкривають, качку поливають соком та підрум’янюють при 200–220°C до появи рум’яної скоринки.
Володимир Ярославський радить
Для максимальної соковитості кухар пропонує зробити попереднє вимочування в сольовому розчині (50 г солі на 1 л води протягом доби).
Якщо готуєте завчасно – залиште качку в духовці при 75°C, щільно закривши, аби вона залишалась гарячою і ніжною.
Ярославський запевняє, що такий рецепт допоможе без турбот приготувати страву, яка стане окрасою будь-якого святкового столу.
Читайте також
- Замість звичних радянських салатів: українська фудблогерка вразила новим рецептом страви на Новий рік.
- Переможниця «МастерШеф» Глінська показала рецепт паштету, який люблять її доньки.
- Суддя «МастерШефу» Ярославський показав рецепт домашнього шашлику в мультіпічці.