Кулінарія

Шашлик не для всіх: Ярославський здивував рецептом популярної страви із сердець

Владислав Власенко
11
Володимир Ярославський. Фото: Instagram
Знаменитий шеф-кухар Володимир Ярославський надав своїм підписникам рецепт шашлика, але замість звичного м'яса пропонує посмажити серця курки або індички.

Суддя відомого кулінарного проєкту «МастерШеф» Володимир Ярославський у своєму Instagram згадав літо, а також надав незвичний рецепт шашлика, який може сподобатися не всім, адже мова йде про смаження сердець.

«Згадуємо тепле літо? Шашлик із сердець. Обожнюю їх готувати, і смачно, і корисно. Можна готувати як індичі так і курячі», – написав Ярославський.

Інгредієнти шашлика із сердець

  • Серця курки або індички – 500 г
  • Часник
  • Імбир
  • Мед
  • Гострий перець
  • Кетчуп
  • Трохи цибулі
  • Соєвий або теріякі соус
  • Чорний перець
  • Олія
  • Кунжут

Як готувати шашлик із сердець

  • Підготовка сердець.

Видаліть зайвий жир і судини. Індичі серця розріжте навпіл, курячі залиште цілими.

  • Вимочування.

Покладіть серця в холодну воду, посоліть її та додайте кілька крапель яблучного оцту.

Індичі серця залиште на кілька годин, курячим достатньо коротшого часу.

  • Маринування.

Злийте воду й добре обсушіть серця. Додайте подрібнений часник, тертий імбир, ложку меду, трішки кетчупу, гострий перець, чорний перець, трохи цибулі та невелику кількість соєвого або теріякі соусу. Перемішайте й дайте маринаду попрацювати хоча б 20–30 хвилин.

  • Готування.

Нанизайте серця на шампури й обсмажуйте над жаром до рум’яної скоринки.

Наприкінці можете змастити їх додатковою порцією теріякі та посипати кунжутом.