Шашлик не для всіх: Ярославський здивував рецептом популярної страви із сердець
Суддя відомого кулінарного проєкту «МастерШеф» Володимир Ярославський у своєму Instagram згадав літо, а також надав незвичний рецепт шашлика, який може сподобатися не всім, адже мова йде про смаження сердець.
«Згадуємо тепле літо? Шашлик із сердець. Обожнюю їх готувати, і смачно, і корисно. Можна готувати як індичі так і курячі», – написав Ярославський.
Інгредієнти шашлика із сердець
- Серця курки або індички – 500 г
- Часник
- Імбир
- Мед
- Гострий перець
- Кетчуп
- Трохи цибулі
- Соєвий або теріякі соус
- Чорний перець
- Олія
- Кунжут
Як готувати шашлик із сердець
- Підготовка сердець.
Видаліть зайвий жир і судини. Індичі серця розріжте навпіл, курячі залиште цілими.
- Вимочування.
Покладіть серця в холодну воду, посоліть її та додайте кілька крапель яблучного оцту.
Індичі серця залиште на кілька годин, курячим достатньо коротшого часу.
- Маринування.
Злийте воду й добре обсушіть серця. Додайте подрібнений часник, тертий імбир, ложку меду, трішки кетчупу, гострий перець, чорний перець, трохи цибулі та невелику кількість соєвого або теріякі соусу. Перемішайте й дайте маринаду попрацювати хоча б 20–30 хвилин.
- Готування.
Нанизайте серця на шампури й обсмажуйте над жаром до рум’яної скоринки.
Наприкінці можете змастити їх додатковою порцією теріякі та посипати кунжутом.
- Раніше сайт BLIK.ua давав прості, але дуже важливі поради щодо того, як не зіпсувати собі приготування шашлику.
- Також Володимир Ярославський ділився рецептом шашлика, але вже класичного.