Кулінарія

Рисові трикутники від Ектора Хіменеса-Браво: шеф-кухар розкрив рецепт ідеального перекусу

Уляна Виноградова
4
Ектор Хіменес-Браво. Фото: Instagram / hectorjimenezbravo
Рисові трикутники за рецептом відомого шеф-кухаря Ектора Хіменеса-Браво – це смачний і швидкий перекус, який поєднує ніжний сир і хрустку скоринку. Ідеальний варіант для домашнього обіду.

Соковиті, хрусткі зовні й тягучі від сиру всередині – рисові трикутники за рецептом шефа Ектора Хіменеса-Браво – це швидкий та ситний перекус, який легко приготувати вдома. Ідеальні на обід, для ланч-боксу чи як закуска до фільму.

Інгредієнти

  • Рис для суші (відварений)  250 г
  • Кукурудза консервована  50 г
  • Лист норі + кунжут  20 г
  • Морква (терта)  50 г
  • Ковбаса варена  30 г
  • Сир моцарела  100 г
  • Майонез  30 г
  • Сир тостерний (плавлений у скибках)  1 пачка
  • Кетчуп  50 г
  • Соус унагі  20 г
  • Соєвий соус  10 г
  • Лист норі та кунжут  для подачі

Спосіб приготування

Змішайте начинку:

У великій мисці з'єднайте відварений рис, кукурудзу, подрібнений лист норі з кунжутом, терту моркву, дрібно нарізану ковбасу, терту моцарелу та майонез. Перемішайте до однорідності.

Підготуйте сирну начинку:

Складіть усі скибочки тостерного сиру одну на одну й розріжте на 9 рівних квадратів.

Зробіть глазур:

Змішайте кетчуп, унагі та соєвий соус. Це буде ароматна глазур для запікання.

Сформуйте трикутники:

Візьміть приблизно 50 г рисової суміші, сформуйте кульку, трохи розплющіть її на долоні.

Покладіть шматочок тостерного сиру всередину та накрийте другою порцією рису.

Зліпіть щільний трикутник, надаючи йому акуратну форму. Обгорніть у смужку норі.

Запікання:

Викладіть трикутники на деко з пергаментом.

Змастіть глазур’ю й запікайте 9 хвилин при 180 °C в аерогрилі або духовці з конвекцією.

Подача

Готові рисові трикутники посипте кунжутом та подавайте гарячими.

Порада від шефа: якщо хочете зробити вегетаріанський варіант, замініть ковбасу на тофу або більше овочів.

Рисові трикутники від Ектора Хіменеса-Браво. Фото: Скриншот