«Хочеться їсти ложкою»: рецепт дуже солодкого і смачного пирога від Ектора Хіменеса-Браво
Зірковий кухар Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом пирога, який «зникає» ще до того, як встигнеш охолонути — настільки він солодкий і смачний.
Зірковий шеф-кухар і суддя «МастерШеф» Ектор Хіменес-Браво приготував десерт, від якого неможливо відірватися.
Його фірмовий пиріг із карамелізованими яблуками, вершками та згущеним молоком «Іриска» виходить настільки ніжним і солодким, що хочеться їсти ложкою просто з форми.
«Це той випадок, коли плануєш скуштувати лише шматочок… а зникає вже половина», – жартує кулінар.
Ектор Хіменес-Браво. Фото: Соцмережі Ектора Хіменеса-Браво
Інгредієнти
- Печиво – 200 г
- Масло вершкове (розтоплене) – 80 г
- Варене згущене молоко «Іриска» – 200 г
- Яблука – 2 шт.
- Цукор – 80 г
- Вершки 33% – 150 мл (+30 мл для карамелі)
- Сіль – 2 г
- Цукрова пудра – 2 ст. л.
- Шоколад (для посипки) – 50 г
Приготування
- Подрібніть печиво в блендері, змішайте з розтопленим маслом. Викладіть у форму, ущільніть основу та поставте в холодильник на 2 години.
- Яблука очистіть і наріжте дольками. Розтопіть цукор на повільному вогні, додайте яблука, припустіть. Долийте 30 мл вершків і сіль – перемішайте до утворення ніжної карамелі.
- На основу викладіть шар вареного згущеного молока.
- Поверх нього – карамелізовані яблука.
- Збийте вершки з цукровою пудрою до м’яких піків і викладіть зверху.
- Посипте тертим шоколадом. За бажанням охолодіть ще 30 хвилин у холодильнику.
- Нагадаємо, днями Хіменес-Браво показав, що їстиме борщ. Проте кулінар також нагадав українцям про традиційний колумбійський суп Ахіако, яким поділився за власним рецептом.