Кулінарія

Овочевий тарт, який закрутить вам голову: Ектор Хіменес-Браво поділився новим рецептом

Анастасія Станіславська
58
Овочевий тарт. Фото: lightorangebean
Відомий кулінар і телеведучий Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом овочевого тарта, який можна приготувати з сезонних продуктів. Страва проста у приготуванні, але виглядає ресторанно й смакує навіть тим, хто зазвичай обирає м’ясо.

Відомий шеф-кухар, суддя шоу МастерШеф та кулінарний експерт Ектор Хіменес-Браво поділився новим рецептом, який стане справжньою родзинкою вашого столу.

Цього разу він обрав сезонні овочі та перетворив їх на легкий і яскравий тарт.

«Овочевий тарт, який закрутить вам голову», - написав Ектор у своєму пості в Instagram, презентуючи нову страву.

Інгредієнти

Основа:

  • Борошно, 280 г;
  • Вершкове масло, 120 г;
  • Сіль, 1 ч. л.;
  • Цукор, 1 ч. л.;
  • Яйце, 1 шт;
  • Холодна вода, за потреби.

Начинка:

  • Морква;
  • Кабачок;
  • Цукіні;
  • Яйця, 2 шт;
  • Вершки, 150 мл;
  • Сир твердий, 150 г;
  • Сіль, перець;
  • Олія;
  • Приправи за смаком.

Приготування

  1. Змішайте борошно, масло, цукор і сіль. Перетріть у крихту. Додайте яйце, замісіть тісто, за потреби – трохи холодної води.
  2. Загорніть у плівку й залиште в холодильнику на 20 хвилин.
  3. Форму застеліть пергаментом, викладіть розкачане тісто, проколіть виделкою.
  4. Випікайте основу 15 хвилин при 190 °C.
  5. Моркву, кабачок і цукіні наріжте тонкими слайсами. Замаринуйте з олією, сіллю та перцем.
  6. Для соусу змішайте вершки, яйця та тертий сир. Викладіть його на основу.
  7. Складіть овочі спіраллю, змастіть олією.
  8. Випікайте ще 50 хвилин при 190 °C.

Один порційний шматок овочевого тарта містить приблизно 250–280 ккал, білків 8–10 г, жирів 12–14 г, вуглеводів 28–30 г.

Читайте також: Цей овоч зіпсує будь-який бульйон: названо інгредієнт, якого господиням краще уникати – він є у кожній хаті