Ектор Хіменес-Браво показав рецепт ніжних і пухких мафінів: секрет у правильних інгредієнтах
Знаменитий шеф-кухар та зірка МастерШефу Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом десерту, який підкорить навіть найвибагливіших ласунів. Його мафіни виходять повітряними та солодкими з першої ж спроби, а головний секрет полягає у правильних інгредієнтах та техніці приготування.
Відомий шеф-кухар та зірка МастерШефу Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати ідеальні мафіни – солодкі, повітряні та ароматні. За словами кулінара, головний секрет десерту криється у правильних інгредієнтах і, зокрема, у дріжджах, які швидко активуються.
Інгредієнти для тіста:
- 150 мл теплого молока
- 60 г цукру (2 ст. л.)
- 1 ч. л. дріжджів
- 300 г борошна
- 1 яйце
- 75 г розтопленого вершкового масла
- дрібка солі
Для посипки:
- цукор
- мелена кориця
Приготування
- Змішати всі інгредієнти для тіста та залишити підходити на 1 годину.
- Розкачати тісто, нарізати й сформувати мафіни (наприклад, у вигляді косички).
- Викласти у форми та змастити вершковим маслом.
- Випікати при 180°C 20–30 хвилин.
- Гарячі мафіни ще раз змастити маслом і посипати сумішшю цукру та кориці.
За бажанням можна додати всередину іриску, згущене молоко чи шоколадний крем.
ДИВИТИСЯ ВІДЕО ПРО ПРИГОТУВАННЯ МАФІНІВ ЗА РЕЦЕПТОМ ЕКТОРА
Нагадаємо, раніше Хіменес-Браво представив у своєму Instagram кулінарну співпрацю з блогером Олексієм Дурнєвим, уродженцем Маріуполя. Перед початком роботи над стравою вони увімкнули пісню Вєрки Сердючки, яка супроводжувала процес приготування.