Кулінарія

Ектор Хіменес-Браво показав рецепт ніжних і пухких мафінів: секрет у правильних інгредієнтах

Уляна Виноградова
150
1
Мафіни. Фото: Unsplash
Знаменитий шеф-кухар та зірка МастерШефу Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом десерту, який підкорить навіть найвибагливіших ласунів. Його мафіни виходять повітряними та солодкими з першої ж спроби, а головний секрет полягає у правильних інгредієнтах та техніці приготування.

Відомий шеф-кухар та зірка МастерШефу Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати ідеальні мафіни – солодкі, повітряні та ароматні. За словами кулінара, головний секрет десерту криється у правильних інгредієнтах і, зокрема, у дріжджах, які швидко активуються.

Інгредієнти для тіста:

  • 150 мл теплого молока
  • 60 г цукру (2 ст. л.)
  • 1 ч. л. дріжджів
  • 300 г борошна
  • 1 яйце
  • 75 г розтопленого вершкового масла
  • дрібка солі

Для посипки:

  • цукор
  • мелена кориця

Приготування

  1. Змішати всі інгредієнти для тіста та залишити підходити на 1 годину.
  2. Розкачати тісто, нарізати й сформувати мафіни (наприклад, у вигляді косички).
  3. Викласти у форми та змастити вершковим маслом.
  4. Випікати при 180°C 20–30 хвилин.
  5. Гарячі мафіни ще раз змастити маслом і посипати сумішшю цукру та кориці.

За бажанням можна додати всередину іриску, згущене молоко чи шоколадний крем.

ДИВИТИСЯ ВІДЕО ПРО ПРИГОТУВАННЯ МАФІНІВ ЗА РЕЦЕПТОМ ЕКТОРА

Нагадаємо, раніше Хіменес-Браво представив у своєму Instagram кулінарну співпрацю з блогером Олексієм Дурнєвим, уродженцем Маріуполя. Перед початком роботи над стравою вони увімкнули пісню Вєрки Сердючки, яка супроводжувала процес приготування.