Кулінарія

Що їсти з яйцями, щоб не нашкодити серцю: відомі результати нового дослідження

Владислав Власенко
1858
2
Яйце на тарілці. Фото ілюстративне: Blogspot.com
Дієтологи роками сперечаються, чи варто щодня їсти яйця, адже їх часто пов’язують із підвищенням холестерину. Нове дослідження спростовує поширений міф і вказує на інший справжній чинник ризику.

Багато хто розпочинає свій день з яєчні чи омлету, вважаючи яйця корисним та ситним варіантом сніданку. Проте питання їхнього впливу на рівень холестерину вже багато років викликає суперечки серед науковців та дієтологів.

Дослідження, результати якого наводить Eatingwell, показало, що проблема часто не в самих яйцях, а в продуктах, з якими їх поєднують. Сири, ковбаси та інші джерела насичених жирів можуть значно сильніше впливати на показники холестерину, ніж самі яйця.

Читайте також: Науковці назвали топ-7 найкращих варіантів для перекусів: дієтологи радять їсти більше білка

Що показало дослідження?

В експерименті брали участь 61 доброволець. Їх розділили на кілька груп: одні їли по два яйця на сніданок двічі на тиждень без зайвих жирних добавок, інші – лише одне яйце на тиждень, а третя група взагалі відмовилася від яєць, проте вживала інші продукти з насиченими жирами.

Результати засвідчили: у тих, хто регулярно їв яйця без жирних доповнень, рівень холестерину не підвищився. Натомість у групи, яка вживала насичені жири з інших джерел, показники були гіршими, навіть без яєць у раціоні.

Читайте також: Шарлотка від Ектора Хіменеса-Браво: простий пиріг, який підкорив суддю «МастерШефа»