Українці часто допускають ці помилки: названо продукти, які не можна зберігати в пластикових контейнерах

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
272
1 голос
Українці часто допускають ці помилки: названо продукти, які не можна зберігати в пластикових контейнерах
Пластикові контейнери. Фото: freepik
Пластикові контейнери зручні та доступні, однак вони не завжди безпечні для зберігання продуктів. Експерти пояснили, які продукти краще не класти у пластик, щоб уникнути шкідливих наслідків.

Пластикові контейнери використовують на кухні майже всі. Однак вони не завжди є найкращим рішенням для зберігання продуктів.

Скляні контейнери є безпечнішою альтернативою для зберігання продуктів харчування, оскільки вони не взаємодіють з їжею та запобігають утворенню шкідливих речовин. Про це пише Real Simple.

Які продукти не можна тримати в пластикових контейнерах

  • 1. Сире м’ясо та птиця. 

Сире м’ясо виділяє натуральні соки, які створюють ідеальне середовище для розмноження шкідливих бактерій, як-от сальмонела та кишкова паличка. А накопичення вологи прискорює ріст бактерій, тому харчові отруєння та швидке псування можуть статися протягом кількох годин, а не днів.

  • 2. Молочні продукти. 

М’які сири та інші продукти на молочній основі особливо чутливі до способу їх зберігання. Молочним продуктам потрібен контрольований потік повітря для збереження свіжості. А пластикові контейнери утримують вологу та прискорюють псування, що може призвести до швидкого розвитку цвілі та втрати харчової цінності.

  • 3. Фрукти, що виробляють етилен. 

Яблука, банани та помідори виділяють природний газ, який прискорює процес дозрівання, а герметичний пластик лише погіршує цей ефект, тому фрукти швидше перезрівають і псуються.

  • 4. Листова зелень і салат. 

Салат та інша зелень недовго зберігатимуться в пластикових контейнерах. Їм потрібна належна циркуляція повітря, а пластикові контейнери утримують вологу, що призводить до в’янення і росту бактерій.