Як їсти паличками? Легке й зрозуміле пояснення від японки до Дня суші

Аватар Ілля Рябінін Ілля Рябінін
492
1 голос
Як їсти паличками? Легке й зрозуміле пояснення від японки до Дня суші
Приготовлені суші. Ілюстративне фото: freepik
18 червня святкується Міжнародний день суші. Однак чи дійсно кожен володіє певними навичками, аби їсти традиційні японські смаколики, які покращують стан здоров'я?

В Україні японські суші та роли стали надзвичайно популярними з початку 2000-х років. Українці адаптували рецептуру традиційних японських страв під власні гастрономічні вподобання, але як же правильно тримати палички, аби смакувати їх за японським прикладом.

Такими прикладами до Міжнародного дня суші 18 червня поділилася бізнесвумен з Японії Ріко Накамура, яка тривалий час проживає в Україні. 

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений Riko Nakamura (@rikochan_japan)

Отже, як дотримуватися такого етикету поводження з паличками за японським прикладом. Бізнесвумен радить наступне:

  • спочатку потрібно взяти одну паличку між великим та безіменним пальцями, і не рухати нею;
  • іншу паличку потрібно взяти між кінчиком великого пальця та вказівним і середнім пальцем;
  • рухати потрібно виключно цією паличкою.

Крім того, вона підкреслила, що таким навичкам японські діти починають вчитися приблизно від двох до трьох років, а в п'ять-шість років їдять, так само як і дорослі. 

Зауважимо, що у справжніх японських суші сертифіковані спецкухарі роблять акцент на свіжості риби та якості рису. Найпопулярнішими формами є нігірі (рисовий шарик з рибою зверху) та сашимі (сиру рибу подають без рису). Також у Японії поширені макі - тонкі роли, загорнуті у водорості норі. 

Читайте далі: 18 червня – Міжнародний день суші: а ось українські роли, які стали рідними – шалені рецепти, включно із салом