Коли корисно пити каву – до чи після сніданку: вчені з Великої Британії дали однозначну відповідь

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
2849
2
1 голос
Коли корисно пити каву – до чи після сніданку: вчені з Великої Британії дали однозначну відповідь
Хлопець та дівчина з філіжанками кави. Фото: radiotrek.rv.ua
Науковці Центру харчування, фізичних вправ і метаболізму університету Бата (Велика Британія) пояснили, коли чашка кави може бути корисною, а у яких випадках нашкодити організму людини.

Британські вчені стверджують, що вживання кави як способу збадьоритися від сну може негативно позначитися на контролі рівня глюкози (цукру) в крові, якщо пити цей напій у неправильний час.

Дослідження показують, що пити напій одразу ж після сну шкідливо! Це може обмежити здатність організму переносити цукор у сніданку.

Поліпшити контроль цукру можна спершу поївши, а потім випивши горнятко кави, якщо ми все ще відчуваємо потребу в цьому.

Професор Джеймс Беттс, співдиректор центру харчування, фізичних вправ і метаболізму університету Бата, який керував цією роботою, пояснює у чому ж справа:

«Ми знаємо, що майже половина з нас прокидається вранці і, перш ніж щось робити, п’є каву. – інтуїтивно зрозуміло, що чим сильніше ми втомлюємося, тим міцніша кава. Це дослідження важливе і має далекосяжні наслідки для здоров’я, оскільки до цього часу у нас були обмежені знання про те, що це робить з нашим тілом, зокрема, з нашим метаболізмом і рівнем цукру в крові», – йдеться у матеріалі British Journal of Nutrition.

🔥 Читайте також: Цукрозамінник для діабетиків може спровокувати інсульт: який підсолоджувач є шкідливим з'ясували вчені зі США.