Не все підходить для мікрохвильовки: названо продукти, які не варто розігрівати

Відомо, що далеко не всі продукти підходять для повторного нагріву в мікрохвильовці. Деякі з них можуть змінювати свою структуру, виділяти токсини або втрачати поживні властивості.
Сайт Blik.ua звертає увагу на те, які продукти не варто розігрівати в мікрохвильовці, аби уникнути негативних наслідків для здоров’я.
Рис
Рис - один із продуктів, який вимагає особливої обережності під час повторного розігріву. Через нерівномірний нагрів у мікрохвильовці важливо періодично перемішувати страву, щоб мінімізувати ризик розмноження небезпечних мікроорганізмів, зокрема бактерій Bacillus cereus.
У чому ризик: якщо рис тривалий час перебував при кімнатній температурі, бактеріальні спори можуть вижити навіть після нагрівання, що здатне спричинити харчове отруєння.
Сирі яйця
Сирі яйця - не найкращий вибір для приготування в мікрохвильовій печі. Усередині шкаралупи під час нагрівання накопичується пара, яка під тиском може спричинити вибух прямо у приладі. Крім того, мікрохвильовка часто прогріває продукти нерівномірно, тож всередині можуть залишитися небезпечні бактерії, зокрема сальмонела.
У чому ризик: нерівномірне нагрівання не гарантує знищення шкідливих мікроорганізмів, а вибух яйця може пошкодити техніку або навіть спричинити опіки.
Смажені страви
Смажені страви - не найкращий вибір для повторного розігрівання в мікрохвильовці. Під час першого приготування в олії вже утворюються трансжири, а повторний нагрів лише збільшує їх кількість.
У чому ризик: регулярне споживання такої їжі підвищує ймовірність серцево-судинних захворювань, розвитку запальних процесів в організмі й навіть виникнення онкологічних хвороб.
- Хоч мікрохвильова піч значно спрощує побут, варто уважно ставитися до вибору продуктів для розігріву.
Читайте також: Названо десять найкорисніших продуктів у світі: вчені сказали, що треба вживати для поліпшення здоров’я