Червоне чи біле: американські вчені чітко вказали, яке вино корисніше

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
935
1 голос
Червоне чи біле: американські вчені чітко вказали, яке вино корисніше
Ілюстративна світлина. Фото: freepik
Американські вчені з Університету Брауна та Медичної школи Воррена Альперта провели наукове дослідження та з'ясували, що і червоне, і біле вино мають корисні властивості для людського організму.

Науковці зі Сполучених Штатів Америки ретельно проаналізували 42 спостережних дослідження за участю майже 96 тисяч осіб і не знайшли переконливих доказів того, що червоне вино дійсно знижує ризик онкологічних захворювань, хоч інших корисних властивостей у нього вистачає.

Проте, виявилося, що корисним для людей є біле вино, яке хоч і містить менше поліфенолів у своєму складі, але також може позитивно впливати на здоров’я, якщо вживати його у помірних дозах.

Біле вино складається з безлічі хімічних сполук, зокрема поліфенолів – речовин, здатних знижувати запалення і покращувати обмін речовин. Проте у порівнянні з червоним їх у білому вині значно менше, через відмінності в технології виробництва.

Деякі дослідження також вказують на те, що обмежене споживання білого вина може бути пов’язане зі зниженням ризику когнітивних порушень, пов’язаних зі старінням. Поліфеноли білого вина можуть позитивно впливати на запальні процеси, пов’язані з деменцією. Про це з-поміж іншого йдеться у науковій статті видання Journal of Nutritional Biochemistry.

🔥 Читайте також: Як переступити позначку в 85 років без ознак деменції: дієва порада від лікарів зі США.