Їсти й худнути: нутриціологиня назвала продукти, які не шкодять фігурі
Багато людей звикло вважати, що шлях до ідеальної фігури лежить через повну відмову від хліба, рису та картоплі. Однак популярна нутриціологиня Ріаннон Ламберт на своїй сторінці в Instagram розвінчує цей міф. За її словами, вуглеводи є головним джерелом енергії та критично важливі для здоров’я кишківника.
Фахівчиня склала список «заборонених» продуктів, які насправді варто залишити в раціоні навіть під час дієти.
Макарони (з цільної пшениці)
Макаронні вироби можуть бути корисними, якщо обирати варіанти з цільного зерна. Вони багаті на клітковину, яка підтримує травлення та знижує ризик розвитку діабету II типу.

Макарони. Фото: DepositPhotos
Коричневий рис
Це чудове джерело харчових волокон. Щоб рис сприяв схудненню, а не набору ваги, нутриціологиня радить дотримуватися міри: оптимальна порція становить дві жмені на день.

Коричневий рис. Фото: DepositPhotos
Запечена картопля
Картопля потрапила до «білого списку» завдяки високому вмісту вітаміну B6, який підтримує нервову систему та допомагає організму вивільняти енергію.
Найкорисніше вживати запечену картоплю, але варто дотримуватися норми: одна картоплина розміром із кулак на добу.

Запечена картопля. Фото: DepositPhotos
Цільнозерновий хліб
Хліб часто демонізують, але цільнозернові сорти мають пребіотичний ефект і майже не містять шкідливих трансжирів. Він насичує організм антиоксидантами та вітамінами групи B. Для ефективного схуднення рекомендується з’їдати дві скибки на день.

Хліб. Фото: DepositPhotos
Загалом, вуглеводи відіграють ключову роль у роботі всього шлунково-кишкового тракту. Головне – обирати правильні продукти та контролювати розмір порцій.
Читайте по темі
- Банани часто вважають шкідливим продуктом для людей, які контролюють рівень глюкози, через високий вміст вуглеводів. Проте насправді реакція організму на цей фрукт не завжди призводить до різкого стрибка цукру.
- Експерти пояснили механізм впливу цукру на гормони сну. Коли краще їсти десерти, щоб не зашкодити здоровому відпочинку?
- Усі горіхи корисні для організму, але є один вид, який лікарі називають справжнім суперфудом для серця. Цей продукт містить рекордну кількість омега-3 жирних кислот – незамінного елемента для судин.