«Може зменшити похмілля»: лікарка-реаніматолог розповіла, що варто з'їсти перед алкогольним застіллям
Щоб уникнути виснажливого похмілля та головного болю на ранок після бурхливого вечора, британська лікарка, яка відома під ніком @neenziemd у TikTok, радить звернути увагу на один конкретний продукт – твердий сир.
«Якщо ви збираєтеся провести вечір у колі родичів чи друзів та вживати алкоголь – вам необхідно з’їсти кілька шматочків сиру напередодні. Сир може зменшити ризик виникнення похмілля, адже він має високий вміст білка, жиру та складних вуглеводів, які покривають шлунок, що зменшує всмоктування алкоголю».
Також лікарка повідала, що сир може сприяти більш ефективному переробленню алкоголю організмом та захистити печінку від негативного впливу. Крім того, цей продукт ще й відновлює запас корисних речовин, зокрема вітаміну В та кальцію, які активно втрачаються під час споживання спиртних напоїв.
Читайте по темі
- Науковиця з Мічиганського університету (Сполучені Штати Америки) Джилл Бекер на основі наукових дослідів пояснила, чому жінки п'яніють швидше за чоловіків.
- Ґрунтовне наукове дослідження вчених з Гарвардського університету (Сполучені Штати Америки) довело, що споживання алкоголю цілком може бути корисним.
- Який алкоголь вживати, щоб зранку тяжку голову не мати: топ-3 напої, які можуть спровокувати сильне похмілля.