Британські вчені з'ясували, який напій не лише тонізує, а й зміцнює серце: мова не про коньяк

Люди, які випивають три-чотири чашки чаю щодня, на 19 відсотків знижують ризик розвитку хронічних захворювань і на 13 відсотків зменшують ймовірність смерті від проблем із серцем. Про це розповіли боратинські вчені, які роками досліджували вплив цього напою на людський організм.
«Користь чаю для серця була відома давно, але нові дані підтверджують масштаби цього ефекту. Кожна додаткова чашка на день знижує ризик смерті від серцево-судинних захворювань на чотири відсотки», – розповів доктор Тім Бонд в інтерв'ю науковому журналу Frontiers in Nutrition.
Зауважимо, що чорний чай показав найкращі результати, тобто він є найкориснішим, бо містить найбільшу концентрацію флавоноїдів серед усіх видів цього напою, що й пояснює його потужний вплив на холестерин та тиск.
- Науковці зі Сполучених Штатів Америки з'ясували, що регулярне вживання чаю значно зменшує ризик розвитку раку печінки, вказавши на цілющі властивості цього напою.
- Доктор медичних наук, авторка книги «Дієта невеликих змін», американка Кері Ганс склала та оприлюднила назагал список з трьох напоїв, з яких слід починати ранок.