Канадські вчені з'ясували, що прискорює смерть не залежно від харчування та звичок: ухилянтам не сподобається

Науковці з Канади на основі проведених ними дослідів з'ясували, що самотність або добровільна соціальна ізоляція значно підвищують ризик смерті та сприяє появі онкологічних захворювань.
Науковці з Канади провело ґрунтовне дослідження щодо впливу самотності на смертність за результатами котрого було виявило, що пацієнти з онкологією, які почуваються самотніми, можуть бути схильні до більшого ризику смерті.
Самотність або соціальна ізоляція пов'язані з 34% підвищенням ризику смерті загалом. Щодо ймовірності смерті від раку, то йдеться про 11 % збільшення. Йдеться у матеріалі порталу BMJ Oncology.
Дослідники відзначили, що самотність може викликати стресову реакцію. Її наслідки шкодять імунній системі й викликають запалення, а відтак - погіршують стан пацієнта з раком.
- Нещодавно науковці з Національного інституту раку Сполучених Штатів Америки на основі багаторічних дослідів з'ясували, яка кількість овочів є оптимальною для щоденного споживання.
- А журналісти сайту BLIK.ua промоніторили низку спеціалізованих порталів та спираючись на фахові поради провідних світових медиків, склали список з трьох продуктів, які допоможуть прожити до сивої старості.