Американські вчені шокували впливом фастфуду на мозок: чому варто відмовитися від гамбургерів і шаурми

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
547
1 голос
Американські вчені шокували впливом фастфуду на мозок: чому варто відмовитися від гамбургерів і шаурми
Хлопчик їсть бургер. Фото: swissinfo.ch
Науковці з Медичної школи Університету Північної Кароліни (США) виявили, що систематичне споживання фастфуду, може призвести до проблем з пам'яттю.

Медики-науковці зі Сполучених Штатів Америки стверджують, що після вживання продуктів з високим вмістом жиру, фастфуду зокрема, активуються клітини гіпокампа, зокрема CCK-інтернейрони, які відповідають за пам'ять. Це відбувається через порушення нормального отримання глюкози мозком.

«Ми знали, що харчування та обмін речовин впливають на здоров’я мозку, але не очікували, що настільки швидко й конкретно постраждають саме CCK-інтернейрони гіпокампа. Нас найбільше здивувало, що навіть короткочасна нестача глюкози одразу погіршувала пам’ять», – цитує керівника дослідження, професора Хуан Сонг портал Neuron.

Також вчені запевняють, що відновлення нормального рівня глюкози у мозку може знизити активність клітин і відновити пам’ять.

  • CCK-інтернейрони (або інтернейрони, що містять холецистокінін) – це спеціалізовані гальмівні клітини в гіпокампі мозку, які відіграють ключову роль у підтримці його ритмічної активності та функціонуванні пам'яті.
  • Вони діють як гальма в гіпокампі, що важливо для формування нових спогадів та просторової пам'яті.