Вони здатні зробити вас дурнями: сім продуктів, які не бажано вживати надмірно

Вживання надмірно оброблених продуктів, алкоголю та риби, що містить ртуть, може негативно вплинути на здатність мислити.
Річ у тому, що мозок є найважливішим органом у тілі людини. Він складається з понад 100 мільярдів нейронів, які є клітинами, що допомагають обробляти та передавати інформацію від мозку до решти вашого тіла.
Мозок відіграє ключову роль майже в усіх фізичних, психологічних та емоційних функціях організму, таких як рух, сприйняття, навчання, обробка інформації, пам'ять та багато інших. Йдеться у матеріалі порталу Нealthline.
Тож, вживання певних продуктів може сприяти поліпшенню здоров'я мозку, тоді як інші продукти та інгредієнти можуть мати негативний вплив. Дослідження показують, що раціон харчування також може відігравати роль у контролі ризику розвитку деменції.
Які продукти не варто надмірно вживати, щоб не отупіти
- Солодкі напої,
- Рафіновані вуглеводи,
- Продукти з високим вмістом трансжирів,
- Надмірно оброблені продукти,
- Аспартам,
- Алкоголь,
- Риба з високим вмістом ртуті.
❗️Щодо риби, яку дієтологи називають корисним та здоровим продуктом, то тунець, риба-меч і безліч інших жирних риб лідирують за кількістю ртуті у своєму м’ясі. Люди, які споживають їх у великих кількостях, показують нижчі когнітивні функції: на цілих 5% гірше, ніж у громадян з нормальною концентрацією цієї речовини.