Китайські вчені з'ясували, як вживання чаю впливає на мозкову активність: деталі дослідження напою
Вживання чаю позитивно впливає на роботу мозку і дозволяє краще справлятися з креативними завданнями. І це не рекламна акція продавців цього напою, а результати дослідження вчених мужів з Пекінського університету (Китай).
Науковці провели серію експериментів, щоб дізнатися, чи може чай поліпшити інтелектуальну роботу мозку і так зване конвергентне мислення. Це різновид мислення, яку ми використовуємо для вирішення проблем.
Результати наукових дослідів показують, що регулярне вживання чаю несе користь для інтелекту, а також багато інших плюсів для здоров’я, до яких можна віднести й збільшення тривалості життя.
Чай особливо добре допомагає справлятися зі складними завданнями. Причому любителі чаю відрізняються особливою стійкістю в плані розв'язання життєвих проблем, і при цьому вони не втомлюються.
- В експериментах взяли участь 100 осіб, які проходили через тести на словникові асоціації або інші лінгвістичні завдання різної складності. Кожному учаснику давали можливість випити чашку води, або склянку чаю однаково теплої температури.
- Було встановлено, що любителі чаю краще справлялися з рішенням тестів, ніж вживали воду, особливо коли була потрібна складне креативне мислення. Натомість при низькому рівні складності вплив чаю в цьому питанні було мінімальним.