Не робіть цього – бо зменшите користь від чаю: три прості, але дієві поради для поціновувачів напою

Чай, чорний, зелений та інші різновиди, вважається одним з найбільш корисних напоїв. Регулярне вживання особливо чорного і зеленого чаю має безліч переваг для здоров’я, таких як втрата ваги й підвищення рівня антиоксидантів.
Однак інколи напій втрачає свої корисні властивості через помилки, які допускають при приготуванні люди.
Що не варто роботи, аби не зіпсувати смак та цілющі властивості чаю
✅ Не додавайте занадто багато цукру. Якщо солодити чай трохи, ніяких негативних наслідків не буде, але якщо пити його з декількома ложками цукру, то дуже скоро напій перетворитися з корисного в нездоровий. Кращий спосіб насолодитися чаєм – пити його в чистому вигляді.
✅ Не додавайте штучні підсолоджувачі. Деякі впевнені, що проблему цукру вирішать штучні підсолоджувачі, але дослідники все ще не визначити точно зв’язок таких добавок з різними захворюваннями.
✅ Не варто занадто довго заварювати чай. У стандартній чашці чаю (250 мл) міститься від 20 до 40 мг кофеїну, але якщо заварювати чай занадто довго, цей показник може значно збільшитися.
❗️Людям із захворюваннями серця рекомендується уважно стежити за часом його приготування. Як правило, щоб отримати смачний напій, досить дати йому настоятися всього чотири хвилини.