Не робіть цього – бо зменшите користь від чаю: три прості, але дієві поради для поціновувачів напою

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
626
1 голос
Не робіть цього – бо зменшите користь від чаю: три прості, але дієві поради для поціновувачів напою
Чай. Фото: freepick
Журналісти сайту BLIK.ua промоніторили спеціалізовані сайти та форуми й зібрали інформацію щодо того, як не зіпсувати смак та цілющі властивості чаю.

Чай, чорний, зелений та інші різновиди, вважається одним з найбільш корисних напоїв. Регулярне вживання особливо чорного і зеленого чаю має безліч переваг для здоров’я, таких як втрата ваги й підвищення рівня антиоксидантів. 

Однак інколи напій втрачає свої корисні властивості через помилки, які допускають при приготуванні люди.

Що не варто роботи, аби не зіпсувати смак та цілющі властивості чаю

Не додавайте занадто багато цукру. Якщо солодити чай трохи, ніяких негативних наслідків не буде, але якщо пити його з декількома ложками цукру, то дуже скоро напій перетворитися з корисного в нездоровий. Кращий спосіб насолодитися чаєм – пити його в чистому вигляді.

Не додавайте штучні підсолоджувачі. Деякі впевнені, що проблему цукру вирішать штучні підсолоджувачі, але дослідники все ще не визначити точно зв’язок таких добавок з різними захворюваннями. 

Не варто занадто довго заварювати чай. У стандартній чашці чаю (250 мл) міститься від 20 до 40 мг кофеїну, але якщо заварювати чай занадто довго, цей показник може значно збільшитися. 

❗️Людям із захворюваннями серця рекомендується уважно стежити за часом його приготування. Як правило, щоб отримати смачний напій, досить дати йому настоятися всього чотири хвилини.