Дієтоголи назвали овочі, у яких вітаміну С більше, ніж в апельсині: список може здивувати

Лікар відверто розповів, у яких овочах вітаміну С міститься значно більше, ніж в апельсині. До списку потрапила капуста, броколі, шпинат та інші.
Деякі овочі містять удвічі більше вітаміну С, ніж цитрусові та можуть стати чудовою підтримкою імунітету, особливо у холодний сезон.
Цей вітамін часто асоціюють із цитрусовими (апельсин, лимон і т.д.), але експерти для Real Simple наголошують, що серед овочів є справжні лідери за його вмістом.
«Хоча ми зазвичай асоціюємо вітамін С зі зміцненням імунної системи, він робить набагато більше, ніж це», – каже дієтолог-діабетолог Джес ДеГоре.
У яких овочах міститься багато вітаміну С
- Броколі – джерело клітковини, фолатів, вітаміну К та вітаміну С.
- Капуста має понад 90 мг вітаміну С у двох чашках і багата на магній та антиоксиданти.
- Шпинат містить вітаміни С, К, кальцій, залізо та магній.
- Червоний болгарський перець містить удвічі більше вітаміну С, ніж великий апельсин, а також багатий на вітамін А.
- Перець чилі містить не лише вітамін С, але й вітамін А.
- Кольрабі – солодка на смак капуста, багата на клітковину, калій і вітамін С.
- Брюссельська капуста підтримує здоров’я кишківника, очей та імунітету.
Дієтолог Алікс Турофф відзначив важливу особливість вітаміну С.
«Це потужний антиоксидант, а це означає, що він допомагає захищати клітини від пошкоджень», – додав фахівець.
- Раніше ми писали, що дієтологи сказали, які рибні консерви варто їсти і чому.