Як заварювати й з чим смакувати зелений чай, аби він був корисним: німецькі вчені радять, чим замінити цукор

Нове наукове дослідження, опубліковане в журналі Cellular Physiology & Biochemistry, довело, що якщо заварювати зелений чай при температурі від 75 до 80 градусів за Цельсієм, а не окропом, то можна активувати його здатність знижувати артеріальний тиск. І цей же ефект досягається, якщо напій нагріти до температури 37 градусів.
За словами вчених, вся справа в білку KCNQ5, який також називають білком калієвого каналу. Саме він допомагає нашим клітинам контролювати кількість одержуваного калію. З’ясувалося, що нагрівання чаю відкриває цей канал, що, своєю чергою, дає клітинам можливість вивільняти іони мінералу, які знижують кров’яний тиск.
А смакувати ароматний напій найкраще зі свіжим імбирем, медом, часточкою лимона і та куркумою.
Наприклад, імбир і куркума мають протизапальні властивості, які можуть надавати лікувальну дію на весь організм. Крім того, вони покращують травлення, допомагають при хронічному нетравленні шлунка і знижують частоту кислотного рефлюксу.
🔥 Читайте також: Британські лікарі розвінчали користь вегетаріанства – названо головний недолік: чому варто їсти м’ясо та рибу.