«Вироблено 33% від загального обсягу»: в Україні скоротилося виробництво м'яса

За перші три місяці року обсяги забою великої рогатої худоби (ВРХ) в Україні становили 44 тис. т, що на 3 тис. т (-7%) менше, ніж торік. У березні цей показник склав 20,1 тис. т, що на 10 тис. т більше (+97%) відносно лютого 2025 року і на 2,3 тис. т менше (-10%) відносно березня 2024-го.
«У січні – березні 2025 року на підприємствах було вироблено 33% яловичини від загального обсягу забою, а в господарствах населення – 67%», – уточнили в асоціації виробників молока з посиланням на дані Мінагрополітики.
Обсяги забою ВРХ на підприємствах склали 6,6 тис. т, що на 400 т більше (+6%), ніж у лютому цього року, але на 300 т менше (-4%) ніж у березні 2024 року. В січні – березні 2025 року забій на сільгосппідприємствах склав 13,3 тис. т (+300 т, або 2%).
У господарствах населення обсяги забою ВРХ в березні 2025 року склали 4 тис. т, що на 3 тис. т менше (-40%) відносно лютого і на 1 тис. т менше (-13%) відносно березня торік. У січні – березні 2025 року обсяги забою в господарствах населення становили 19,9 тис. т, що відповідає показникам торішнього періоду.
🔥 Читайте також: «Українці доїдають врожай 2024-го, а далі…»: економіст розповів, чому ростуть ціни на їжу й що на це впливає.