Нашестя сарани в Україну обернули на нові кулінарні дива: як у Дніпрі готують комаху-гіганта

Аватар Ілля Рябінін Ілля Рябінін
1605
1
2 голоси
Нашестя сарани в Україну обернули на нові кулінарні дива: як у Дніпрі готують комаху-гіганта
Засмажена сарана на пательні. Фото: Суспільне.Дніпро
У Дніпрі розпочали сміливий кулінарний експеримент з сараною, яка вдерлася до України. За прикладом азійських країн кухарі розпочали готувати велетенських коників.

Дніпровські кухарі-ентузіасти використали нашестя сарани в Україну в якості сміливого кулінарного експерименту. Як інформує «UA: Суспільне мовлення», коників вже готують за двома рецептами. 

Як розповів журналістам один з кухарів, Дмитро Горбачов, комах готують у клярі, з використанням кукурудзяного крохмалю та борошна. А також і за українською рецептурою — просмаживши на пательні з додаванням часнику. 

Перед приготуванням сарани вдома, зазначає кулінар, її потрібно заморозити, добре промити та очистити. За словами Горбачова, для південно-східної Азії шкідники вже стали як звичайним фастфудом, так і продуктом для широких верств населення.

Своєю чергою, дніпровський шеф-кухар Андрій Чманов наголосив, що вживання сарани далеко не для всіх.

«Якщо у людини алергія на креветок і ракоподібних, то людині протипоказано їсти й сарану, тому що її панцир дуже схожий за своїм складом на хітин у креветок, раків, крабів», — попереджує кулінар.

Чоловік акцентував, що процес приготування велетенських коникоподібних такий самий, як і інших комах: їх треба додати у фритюр, і смажити протягом п'яти хвилин.

На смак вони нагадують чипси, або насіння.

Зауважується, що подавати сарану можна або як закуску, або як навіть основну страву. 100 грамів дорослих особин містять у собі до 25 грамів білка, жири, мінерали та вітаміни.