Нашестя сарани в Україну обернули на нові кулінарні дива: як у Дніпрі готують комаху-гіганта

Дніпровські кухарі-ентузіасти використали нашестя сарани в Україну в якості сміливого кулінарного експерименту. Як інформує «UA: Суспільне мовлення», коників вже готують за двома рецептами.
Як розповів журналістам один з кухарів, Дмитро Горбачов, комах готують у клярі, з використанням кукурудзяного крохмалю та борошна. А також і за українською рецептурою — просмаживши на пательні з додаванням часнику.
Перед приготуванням сарани вдома, зазначає кулінар, її потрібно заморозити, добре промити та очистити. За словами Горбачова, для південно-східної Азії шкідники вже стали як звичайним фастфудом, так і продуктом для широких верств населення.
Своєю чергою, дніпровський шеф-кухар Андрій Чманов наголосив, що вживання сарани далеко не для всіх.
«Якщо у людини алергія на креветок і ракоподібних, то людині протипоказано їсти й сарану, тому що її панцир дуже схожий за своїм складом на хітин у креветок, раків, крабів», — попереджує кулінар.
Чоловік акцентував, що процес приготування велетенських коникоподібних такий самий, як і інших комах: їх треба додати у фритюр, і смажити протягом п'яти хвилин.
На смак вони нагадують чипси, або насіння.
Зауважується, що подавати сарану можна або як закуску, або як навіть основну страву. 100 грамів дорослих особин містять у собі до 25 грамів білка, жири, мінерали та вітаміни.
- Нагадаємо, вперше велетенську орду сарани помітили у Запорізькій області. Хмару перелітних комах засікли над Пісками, куди вона дісталася через Балабине.
- Згодом з'ясувалося, що це єгипетська сарана. Поширення гігантських коників дісталося навіть Вінницької та Дніпропетровської областей.