Як позбутися смороду риби на кухні після приготування їжі: дієві поради для дружин рибалок і не тільки

Запах риби, який часто перетворюється на сморід, з’являється через леткі сполуки сірки та аміаку, які виділяються під час термічної обробки.
Ці речовини дуже швидко вбираються у повітря та кухонні поверхні, створюючи стійкий та дуже неприємний аромат.
Тому важливо знати, як ефективно усунути запах риби після її готування. Сайту BLIK.ua інформує.
Як швидко позбутися запаху риби
✅ Провітрювання кухні. Це – найпростіший і найшвидший спосіб. Просто слід відкрити вікна та створити протяг. Свіже повітря допоможе швидко вивітрити неприємні запахи.
✅ Використання лимона. Цей фрукт є природним нейтралізатором запахів. Лимоном треба протерти робочі поверхні або прокип’ятити у каструлі воду з додаванням лимонних часточок й вимити нею.
✅ Чудово поглинає рибний запах звичайний оцет. Варто поставити миску з оцтом на кухню на кілька годин або протирайте ним робочі поверхні.
✅ Активоване вугілля та сода. Ці природні й дешеві абсорбенти поглинають неприємні запахи. Розсипте трохи харчової соди на поверхнях або поставте миску з активованим вугіллям поряд.
✅ Кавова гуща. Вона не лише усуває запахи, але й залишає приємний аромат. Поставте невелику чашку з кавовою гущею біля плити.
🔥 Читайте також: Чому в оселі виникає «старечий сморід»: науковці знайшли причину й дали поради, як з ним боротися.