Мармурові крашанки: стильний спосіб фарбування яєць до Великодня за рецептом Клопотенка

Якщо ви хочете здивувати гостей на Великдень не лише смачними, а й вишуканими крашанками, то варто зробити мармурові яйця за рецептом Євгена Клопотенка.
Традиція фарбувати яйця до Великодня має глибокі корені в українській культурі, але навіть класичні звичаї можна зробити сучасними та стильними. Український шеф-кухар Євген Клопотенко запропонував незвичайний спосіб декорування великодніх яєць.
Інгредієнти
- 5 яєць
- 30-50 г лушпиння червоної цибулі
- 2 ст. л. оцту
- 1 ст. л. розчину діамантового зеленого (аптечна “зеленка”)
- аркуш чистого паперу
- марлева тканина
- нитка або 5 канцелярських резинок
- 1 ст. л. олії
- 1 ватний тампон або паперова серветка
Приготування
- Підготуйте 30–50 грамів цибулиння та наріжте його ножицями на дрібні шматочки. Так само подрібніть аркуш звичайного білого паперу. Змішайте отримані пластівці в одній мисці — у вас вийде своєрідне «конфеті» для фарбування.
- Заздалегідь наріжте квадратні шматки марлі — вони знадобляться для загортання яєць.
- Змочіть яйця у воді, щоб паперово-цибулинні пластівці краще прилипали. Обваляйте кожне яйце в суміші, щільно обгорніть у марлю та зафіксуйте краї ниткою або гумкою. Завдяки цьому «пакунку» папір і лушпиння триматимуться на шкаралупі.
- Викладіть загорнуті яйця в каструлю, залийте холодною водою так, щоб вона повністю покрила вміст. Додайте до води 1 столову ложку звичайної «зеленки» і поставте каструлю на плиту.
- Коли вода закипить, варіть яйця 10 хвилин. Потім зніміть каструлю з вогню та залиште до повного охолодження.
- Після того як яйця охолонуть, обережно зніміть марлю та очистіть їх від лушпиння. Просушіть крашанки серветкою, а для додаткового блиску натріть їх рослинною олією.
Готові мармурові крашанки виглядають стильно й оригінально — ідеальний варіант для святкового великоднього кошика!