Як довго та де саме потрібно зберігати яйця в холодильнику? Корисні поради для безпечного споживання продукту

Аватар Андрій Шевченко Андрій Шевченко
10
Як довго та де саме потрібно зберігати яйця в холодильнику? Корисні поради для безпечного споживання продукту
Яйця. Фото: Pixabay
Правильне зберігання яєць важливе не лише для продовження їхньої свіжості, а й для забезпечення безпеки споживання. BLIK.ua знайшов кілька порад, як зберігати яйця в холодильнику, щоб вони залишалися безпечними та довше зберігали свіжість.

Зберігання яєць має важливе значення для збереження їх якості та здоров'я споживачів. Видання Real Simple підготувало кілька порад, як правильно зберігати яйця в холодильнику, щоб вони залишалися безпечними для споживання та довше зберігали свіжість.

1. Чому важливо зберігати яйця в холодильнику?

У країнах, таких як США та Канада, яйця миють і дезінфікують перед продажем, що знімає природну захисну оболонку, що захищає від бактерій. Тому такі яйця необхідно зберігати в холодильнику. Водночас, в Європейському Союзі яйця не миють, і вони можуть зберігатися при кімнатній температурі до трьох тижнів.

2. Зберігайте яйця в упаковці

Замість того, щоб перекладати яйця в пластикові органайзери, краще залишити їх у картонній упаковці. Це важливо, бо:

  • Картон поглинає вологу, що допомагає зберігати яйця свіжими.
  • Упаковка захищає яйця від запахів і ударів.
  • Легко перевірити дату придатності.

3. Найкраще місце для зберігання яєць

Яйця найкраще зберігати на нижній полиці холодильника, ближче до задньої стінки. Це забезпечує стабільну температуру, в той час як дверцята холодильника часто піддаються перепадам температур.

4. Як довго зберігати яйця?

Свіжі яйця можна зберігати в холодильнику до 6 тижнів. Для перевірки їхньої свіжості покладіть яйце у воду: свіже потоне, а несвіже спливе.

5. Як зберігати яйця кімнатної температури?

Яйця можуть зберігатися при температурі 20–22°C до 2 годин, а при температурі 30°C і вище — не більше 1 години.

6. Зберігання зварених яєць

Зварені яйця зберігаються в холодильнику не більше 5–7 днів. Після варіння шкаралупа втрачає захисні властивості, і яйця стають вразливими до бактерій.

7. Загальні поради

Щоб мінімізувати ризик отруєння, завжди повністю готуйте яйця, щоб білок був щільним, а жовток загуснув. Споживання сирих яєць може бути небезпечним для здоров'я.

Дотримання цих простих правил допоможе вам зберігати яйця в належному стані та зменшити ризик харчових отруєнь.