Клопотенко представив незвичний рецепт паски: серед інгредієнтів – пряжене молоко, копчена паприка та чорнослив

Аватар Андрій Каплун Андрій Каплун
59
0 голосів
Клопотенко представив незвичний рецепт паски: серед інгредієнтів – пряжене молоко, копчена паприка та чорнослив
Паска. Фото: з відкритих джерел
Відомий український кухар Дмитро Клопотенко розповів у соцмережах про незвичний рецепт паски, про який він дізнався від господинь у Вінницькій області.

Дмитро Клопотенко повідомив, що для доброї паски не потрібна піч – тільки пряжене молоко, копчена паприка та чорнослив. Відомий український кухар повідомив про незвичний рецепт, який він почув від господинь на Вінничині.

«Для опари нагріваємо до 36-40°C 220 мл пряженого молока. В мисці змішуємо 50 г пресованих дріжджів, 1 ст. л. цукру та 1 ст. л. борошна. Перемішуємо все вінчиком і залишаємо на 20 хв».

Клопотенко розповів, що до опари треба додати:

  • 200 г цукру;
  • дрібку солі;
  • 200 г жовтків;
  • 1 ч. л. куркуми;
  • 1 ч.л. копченої паприки;
  • 140 г розтопленого масла;
  • цедру апельсина;
  • 700-750 г борошна.

Після цього треба все замішати та дати постояти одну годину.

Клопотенко розповів, скільки часу потрібно випікати паску.

«Чорнослив змішуємо з 1 ст. л. борошна і додаємо в тісто. Відокремлюємо 1/5 для декору, решту викладаємо у змащені форми та залишаємо підходити ще 40-50 хвилин. Із відкладеного тіста робимо декор, викладаємо зверху, змащуємо паску жовтком і випікаємо 40-45 хвилин при 180°C», – повідомив Клопотенко на своїй сторінці в соцмережі Instagram.

Нагадаємо, що в 2025 році Великдень відзначатимуть в неділю, 20 квітня.