«Млинці, які завжди вдаються»: зірка «МастерШеф» Ярославський показав покроковий рецепт смачної страви

Аватар Анастасія Бондаренко Анастасія Бондаренко
6
1 голос
«Млинці, які завжди вдаються»: зірка «МастерШеф» Ярославський показав покроковий рецепт смачної страви
Володимир Ярославський. Фото: СТБ
Ярославський розкрив секрет ідеального тіста для млинців. Вони не рвуться, виходять ніжними та підходять для будь-якої начинки до столу.

До новорічних та різдвяних свят господині шукають перевірені рецепти, які точно вдадуться. Кухар Ярославський з шоу «МастерШеф» поділився ідеальним способом приготування млинців, які ніколи не підведуть.

За його рецептом млинці виходять тоненькі, еластичні та надзвичайно смачні. Вони універсальні — підходять для будь-якої начинки, від солоної до солодкої.

Для тіста знадобиться:

  • 200 г молока
  • 200 г борошна
  • 35 г цукру
  • 2 яйця
  • дрібка солі
@yaroslavskyi.vova Тоненькі Млинці, які завжди вдаються🥞 Мій робочий  рецепт - зберігай🖇️ Вам потрібно:  200г. молока  200г. звичайного борошна  35г. цукру  2 яйця  дрібка солі  325г. гарячого молока  30г. олії  30г. масла Готуємо: 👉змішую вінчиком у ємності борошно, молоко, цукор, сіль та яйця🥚. Консистенція тіста стає, як сметана - однорідна шовковиста і без грудочок!  Борошно бажано просіяти.  👉окремо доводжу другу частину молока, майже до кипіння, і одразу наливаю тоненькою цівкою у тісто, продовжуючи мішати вінчиком. Вийде гарне, шовковисте, вже рідке тісто.  👉і ось коли все готово - додаю розтоплене масло з олією, і легенько перемішую. Інтенсивно не треба, нехай буде жир трішки на поверхні тіста.  👉і ось тепер, на добре розігріту пательню, досить швидко виливаю ополоник тіста і розподіляю тоненьким шаром по всій поверхні. 👉як тісто схопиться - обережно піднімаю край і перегортаю, або руками, або за допомогою лопатки. Тільки обережно, бо тісто дуже ніжне! І ось гарний млинець з тоненьким, не сухим, не ламким краєчком🤌 Мої племінники люблять, або з варенням, або я балую їх з ікрою! При виборі ікри обов’язково звертайте увагу на виробника. Найкраща - природна з Аляски - вона не заморожена, має менше солі і зовсім відсутні консерванти! Щоб спробувати в Україні справжню ікру Кети, Горбуші та дикого лосося з Аляски - обирай баночки виробників Flagman, Norven, Шаланда, СпецПосол, Veladis, AlaskaWild, NordWay🙌 Люблю вас 🫶 І зажди дякую за ваші реакції та поширення рецепту❤️ Готуйте та відмічайте мене👨‍🍳 #creativeserchinsight #inspiration #pancakes #caviar #alaska ♬ Jingle Bell Rock - Bobby Helms

У миску додають борошно, половину молока, цукор, сіль та яйця, перемішують до однорідності. Другу частину молока підігрівають і поступово вливають у тісто. Додають олію та розтоплене вершкове масло, знову перемішують.

На добре розігрітій сковороді млинці смажать з обох боків до золотистого кольору. Завдяки еластичності тіста вони не рвуться під час начинення.

Читати по темі

  • Навіщо кухарі радять оцет перед смаженням м’яса: старий трюк, що рятує від бризок
  • Найкращі в світі міста для гастрономічного туризму: чи потрапили до рейтингу українські населені пункти
  • Ольга Мартиновська розкрила свої секрети приготування куті: що радить ведуча «МастерШеф‎»