«Млинці, які завжди вдаються»: зірка «МастерШеф» Ярославський показав покроковий рецепт смачної страви
До новорічних та різдвяних свят господині шукають перевірені рецепти, які точно вдадуться. Кухар Ярославський з шоу «МастерШеф» поділився ідеальним способом приготування млинців, які ніколи не підведуть.
За його рецептом млинці виходять тоненькі, еластичні та надзвичайно смачні. Вони універсальні — підходять для будь-якої начинки, від солоної до солодкої.
Для тіста знадобиться:
- 200 г молока
- 200 г борошна
- 35 г цукру
- 2 яйця
- дрібка солі
@yaroslavskyi.vova Тоненькі Млинці, які завжди вдаються🥞 Мій робочий рецепт - зберігай🖇️ Вам потрібно: 200г. молока 200г. звичайного борошна 35г. цукру 2 яйця дрібка солі 325г. гарячого молока 30г. олії 30г. масла Готуємо: 👉змішую вінчиком у ємності борошно, молоко, цукор, сіль та яйця🥚. Консистенція тіста стає, як сметана - однорідна шовковиста і без грудочок! Борошно бажано просіяти. 👉окремо доводжу другу частину молока, майже до кипіння, і одразу наливаю тоненькою цівкою у тісто, продовжуючи мішати вінчиком. Вийде гарне, шовковисте, вже рідке тісто. 👉і ось коли все готово - додаю розтоплене масло з олією, і легенько перемішую. Інтенсивно не треба, нехай буде жир трішки на поверхні тіста. 👉і ось тепер, на добре розігріту пательню, досить швидко виливаю ополоник тіста і розподіляю тоненьким шаром по всій поверхні. 👉як тісто схопиться - обережно піднімаю край і перегортаю, або руками, або за допомогою лопатки. Тільки обережно, бо тісто дуже ніжне! І ось гарний млинець з тоненьким, не сухим, не ламким краєчком🤌 Мої племінники люблять, або з варенням, або я балую їх з ікрою! При виборі ікри обов’язково звертайте увагу на виробника. Найкраща - природна з Аляски - вона не заморожена, має менше солі і зовсім відсутні консерванти! Щоб спробувати в Україні справжню ікру Кети, Горбуші та дикого лосося з Аляски - обирай баночки виробників Flagman, Norven, Шаланда, СпецПосол, Veladis, AlaskaWild, NordWay🙌 Люблю вас 🫶 І зажди дякую за ваші реакції та поширення рецепту❤️ Готуйте та відмічайте мене👨🍳 #creativeserchinsight #inspiration #pancakes #caviar #alaska ♬ Jingle Bell Rock - Bobby Helms
У миску додають борошно, половину молока, цукор, сіль та яйця, перемішують до однорідності. Другу частину молока підігрівають і поступово вливають у тісто. Додають олію та розтоплене вершкове масло, знову перемішують.
На добре розігрітій сковороді млинці смажать з обох боків до золотистого кольору. Завдяки еластичності тіста вони не рвуться під час начинення.
Читати по темі